Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Chcete potěšit své blízké?

Věnujte originální dárcovský certifikát Adopce na dálku®. Uděláte radost nejen svým blízkým, ale i indickým dětem, které se chtějí vzdělávat. Stačí, když si včas objednáte certifikát v libovolné hodnotě od 100 Kč.

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Přes 200 podporovaných žáků letos dokončilo základní školu

Projekt Adopce na dálku® hradecké diecézní Charity umožňuje chudým indickým dětem získat kvalitní vzdělání. Je to běh na dlouhou trať. Důležitým mezníkem je dokončení 10. ročníku základní školy. Dokončené základní vzdělání žákům dává slušné možnosti budoucího uplatnění. Díky projektu Adopce na dálku® dokončilo letos vzdělání celkem 239 žáků. Někteří z nich se přihlásili na dvouletý kurz, který je připraví na studium na vysoké škole. Jiní nyní navštěvují počítačové kurzy nebo si už našli práci.

„Adopce“ bude na setkání národů zářit na dálku

„Haló, haló! Na vědomost se dává, že Setkání národů se kvapem blíží!“ Program v hradeckém Adalbertinu začíná ve čtvrtek 9. listopadu 2017 v 9 hodin pro školy a od 15 hodin pro veřejnost. Hlavním lákadlem budou národní tradice, umění a zvyky cizinců z různých zemí od Brazílie po Indonésii, kteří u nás žijí. Nepostradatelné budou stánky s mnohými aktivitami, ochutnávkami, soutěžemi a informacemi o jednotlivých zemích a projektech Diecézní katolické charity Hradec Králové.

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Letošní Setkání národů bude žít hlavně tancem

„Tanec sbližuje“ je mottem letošního festivalu Setkání národů, kterým už popáté ožije hradecké Adalbertinum ve čtvrtek 9. listopadu od 9 do 19 hod. Připravili jsme pro vás přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění a také národní kuchyně. Argentinské tango, dominikánskou salsu, africký anebo orientální tanec, to vše si můžete i vyzkoušet. Svou kulturu představí přes dvě desítky zemí ze čtyř kontinentů. Záštitu nad akcí převzal primátor MUDr. Zdeněk Fink. Přijďte se podívat!

Indická vzdělávací centra se stala mostem mezi školou a domovem

V červnu 2016 bylo společně se školním rokem v Indii opět zahájeno mimoškolní vzdělávání dětí z chudých rodin. Až do konce března 2017 se děti scházely v odpoledních a večerních hodinách ve 20  různých centrech v oblasti Bangalore. Pomoc při úkolech a doučování byla poskytnuta celkem 570 dětem školního věku. Projekt se realizuje díky dárcům Tříkrálové sbírky již od roku 2014.

HLEDÁ SE DÁRCE!

Najdeme společně dárce pro 17letou dívku Dianu L. z Bangalore?

Den Charity nabízí program pro všechny generace

Dny otevřených dveří, výstavy, koncerty, soutěže a další zajímavé akce si pro vás připravily charitní centra v našich regionech k letošnímu Dni Charity. Tuto celorepublikovou kampaň každoročně pořádá Charita Česká republika v září a říjnu u příležitosti svátku sv. Vincence (27. 9.), který je patronem charitních zařízení. Jejím cílem je především „obdarovat“ širokou veřejnost a představit služby Charit.