Projekt na pomoc chudým indickým dětem ve vzdělání

ZEMĚDĚLSKÉ AKTIVITY

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Chlapec, který přemohl leukémii, úspěšně absolvoval 1. třídu.

Přinášíme vám dobrou zprávu o indickém chlapci Rudolfovi, který je od roku 2013 zapojen do vzdělávacího projektu Adopce na dálku® hradecké diecézní Charity.

Oslavy čtvrtstoletí charity v Neratově

Bezmála tři stovky návštěvníků připutovaly v pátek 2. června do Neratova v Orlických horách, aby společně oslavili 25. výročí charity v královéhradecké diecézi. Po slavnostní děkovné mši svaté v prosluněném poutním kostele Nanebevzetí Panny Marie bylo oceněno devatenáct charitních pracovníků a dobrovolníků za obětavou práci pro nemocné a potřebné. Přátelské setkání završil odpolední koncert písničkáře Pavla Helana.

Oslavy 25. výročí v Neratově

Letos je to právě 25 let, co arcibiskup Karel Otčenášek obnovil činnost Diecézní charity Hradec Králové. Čtvrtstoletí od svého vzniku si připomínají i mnohé regionální Charity. Při této příležitosti bude v pátek 2. června od 10 hod. sloužena slavnostní a děkovná mše svatá v poutním kostele v Neratově, kterou bude celebrovat prezident Diecézní charity Mons. Josef Suchár spolu s hostujícími biskupy a kněžími. Poté bude oceněno 19 pracovníků a dobrovolníků za obětavou práci v Charitě. Oslavy zakončí koncert písničkáře Pavla Helana od 14:30 v poutním kostele.

Adopce na dálku 2017

tisková zpráva ze dne: 9.3.2017

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

V Hradci budou tři králové koledovat s požehnáním od biskupa

Již posedmnácté vyráží do ulic tříkráloví koledníci s novoročním přáním a prosbou o dar na pomoc nemocným a potřebným. V Hradci Králové jim na cestu požehná biskup Jan Vokál v pátek 6. ledna v 8:00 hodin v katedrále Sv. Ducha. V krajském městě a okolí bude koledovat přes 270 královských trojic a bude se soutěžit o nejkrásnější tříkrálový kostým. Ve všech našich regionech se do Tříkrálové sbírky zapojí více než deset tisíc dobrovolníků. Charity pro vás připravily také spoustu doprovodných akcí.

Do ulic brzy vyrazí tříkráloví koledníci

Sedmnáctý ročník dobročinné Tříkrálové sbírky, kterou každoročně pořádá Charita ČR, je už za dveřmi. V našich regionech budou tři králové koledovat nejvíce v době od 5. do 12. 1. 2017. V Hradci Králové jim na cestu požehná biskup Jan Vokál v pátek 6. 1. v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha. Charity pro vás připravily také doprovodné akce - tříkrálové koncerty a průvody, živé betlémy nebo soutěže, hry a promítání pro koledníky. Na Hradecku se bude opět soutěžit o nejkrásnější kostým.

Požehnané a radostné Vánoce!

PŘEJEME VÁM RADOSTNÉ PROŽITÍ VÁNOČNÍCH SVÁTKŮ A NOVÝ ROK NAPLNĚNÝ LÁSKOU, ŠTĚSTÍM A ŽIVOTNÍ POHODOU.

Indický chlapec postoupil do národního týmu v kopané

Sylvester Pais byl v roce 2000 zapojen do projektu Adopce na dálku® a v červnu 2016 nastoupil do 10. třídy. Velmi dobře se učí a navíc má velké úspěchy ve sportu.

Celý svět pod jednou střechou nabídne hradecký festival Setkání národů

Desítky cizokrajných kultur z celého světa se představí na tradičním Setkání národů ve čtvrtek 10. 11. v hradeckém Adalbertinu. Můžete se těšit na vystoupení jihoamerických indiánů z oblíbené skupiny Chayag, ukázky národních oděvů i etnické ochutnávky. Španělské flamenco zatančí soubor La Pasión. V programu vystoupí také muzikanti původem z Itálie, Ruska, Ukrajiny, Arménie, Vietnamu, Sýrie a dalších zemí. Festival doprovodí výstava výtvarných prací cizinců a žáků ZUŠ Habrmanova. Záštitu nad akcí převzal primátor Hradce Králové MUDr. Zdeněk Fink.