Z DOMOVAZprávy z domova

Společné prohlášení českých humanitárních organizací k Světovému humanitárnímu dni

Světový humanitární den (foto: UN)

Loni bylo ve válkách výbušnými zbraněmi zabito nebo zraněno přes 32 000 lidí. I válka má svoje pravidla a české neziskové organizace vyzývají k jejich dodržování. Světový humanitární den se letos ponese ve znamení hesla #NotATarget.

Projekt Adopce na dálku má po 10 letech nového vedoucího

Milí příznivci projektu Adopce na dálku®, možná jste již někteří zpozorovali změnu v našem adopčním týmu…

Oslavy čtvrtstoletí charity v Neratově

Bezmála tři stovky návštěvníků připutovaly v pátek 2. června do Neratova v Orlických horách, aby společně oslavili 25. výročí charity v královéhradecké diecézi. Po slavnostní děkovné mši svaté v prosluněném poutním kostele Nanebevzetí Panny Marie bylo oceněno devatenáct charitních pracovníků a dobrovolníků za obětavou práci pro nemocné a potřebné. Přátelské setkání završil odpolední koncert písničkáře Pavla Helana.

Oslavy 25. výročí v Neratově

Letos je to právě 25 let, co arcibiskup Karel Otčenášek obnovil činnost Diecézní charity Hradec Králové. Čtvrtstoletí od svého vzniku si připomínají i mnohé regionální Charity. Při této příležitosti bude v pátek 2. června od 10 hod. sloužena slavnostní a děkovná mše svatá v poutním kostele v Neratově, kterou bude celebrovat prezident Diecézní charity Mons. Josef Suchár spolu s hostujícími biskupy a kněžími. Poté bude oceněno 19 pracovníků a dobrovolníků za obětavou práci v Charitě. Oslavy zakončí koncert písničkáře Pavla Helana od 14:30 v poutním kostele.

Adopce na dálku 2017

tisková zpráva ze dne: 9.3.2017

Požehnané a radostné Vánoce!

PŘEJEME VÁM RADOSTNÉ PROŽITÍ VÁNOČNÍCH SVÁTKŮ A NOVÝ ROK NAPLNĚNÝ LÁSKOU, ŠTĚSTÍM A ŽIVOTNÍ POHODOU.

Celý svět pod jednou střechou nabídne hradecký festival Setkání národů

Desítky cizokrajných kultur z celého světa se představí na tradičním Setkání národů ve čtvrtek 10. 11. v hradeckém Adalbertinu. Můžete se těšit na vystoupení jihoamerických indiánů z oblíbené skupiny Chayag, ukázky národních oděvů i etnické ochutnávky. Španělské flamenco zatančí soubor La Pasión. V programu vystoupí také muzikanti původem z Itálie, Ruska, Ukrajiny, Arménie, Vietnamu, Sýrie a dalších zemí. Festival doprovodí výstava výtvarných prací cizinců a žáků ZUŠ Habrmanova. Záštitu nad akcí převzal primátor Hradce Králové MUDr. Zdeněk Fink.

Světový den sociální práce je šancí vyzdvihnout její celospolečenský význam

Tento den je příležitostí k vyzdvižení sociální práce jako plnohodnotné profese a připomenutí jejího přínosu pro celou společnost jak na regionální, tak na národní úrovni. Světový den sociální práce byl vyhlášen Organizací spojených národů před třiceti lety a koná se vždy třetí úterý v březnu. Letos ho slavíme 15. března. Charita ČR připravila se svými zaměstnanci a pro své zaměstnance krátké video s anketou.

Letošní Setkání národů v Hradci Králové ovládly indiánské rytmy

Svou kulturu, tradice i kuchyni představili cizinci ze tří desítek zemí čtyř kontinentů na již tradičním festivalu Setkání národů, kterým ožilo hradecké Adalbertinum v úterý 10. listopadu. Letošní ročník přilákal téměř tisícovku návštěvníků včetně školních výprav. Nejvíce si publikum získalo působivé hudební a taneční vystoupení ekvádorských a bolivijských indiánů ze skupiny Chayag. Nechyběly ani ochutnávky exotických pokrmů nebo ukázky národních kostýmů.

Reportáž o Haddadových ze Sýrie v Otázkách Václava Moravce

Jedním z témat nedělních Otázek Václava Moravce 25. 10. na ČT 1 a ČT 24 bylo řešení uprchlické krize a v reportáži ČT vystoupila syrská rodina Haddadových, která našla bezpečný azyl v Hradci Králové (začátek v 54:39 min. pořadu). O tom, jak této rodině pomáhá Integrační centrum pro cizince hradecké Diecézní charity, hovořil také jeho vedoucí Ing. Jan Kočí.