Z DOMOVAZprávy z domova

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

„Adopce“ bude na setkání národů zářit na dálku

„Haló, haló! Na vědomost se dává, že Setkání národů se kvapem blíží!“ Program v hradeckém Adalbertinu začíná ve čtvrtek 9. listopadu 2017 v 9 hodin pro školy a od 15 hodin pro veřejnost. Hlavním lákadlem budou národní tradice, umění a zvyky cizinců z různých zemí od Brazílie po Indonésii, kteří u nás žijí. Nepostradatelné budou stánky s mnohými aktivitami, ochutnávkami, soutěžemi a informacemi o jednotlivých zemích a projektech Diecézní katolické charity Hradec Králové.

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Zleva: Petr Malimánek z T-Mobile, Mons. Pavel Posád, ředitel Lukáš Curylo a devět čerstvých nositelů Ceny Charity ČR. Foto: Lubomír Kotek

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Den Charity nabízí program pro všechny generace

Dny otevřených dveří, výstavy, koncerty, soutěže a další zajímavé akce si pro vás připravily charitní centra v našich regionech k letošnímu Dni Charity. Tuto celorepublikovou kampaň každoročně pořádá Charita Česká republika v září a říjnu u příležitosti svátku sv. Vincence (27. 9.), který je patronem charitních zařízení. Jejím cílem je především „obdarovat“ širokou veřejnost a představit služby Charit.

Společné prohlášení českých humanitárních organizací k Světovému humanitárnímu dni

Světový humanitární den (foto: UN)

Loni bylo ve válkách výbušnými zbraněmi zabito nebo zraněno přes 32 000 lidí. I válka má svoje pravidla a české neziskové organizace vyzývají k jejich dodržování. Světový humanitární den se letos ponese ve znamení hesla #NotATarget.

Projekt Adopce na dálku má po 10 letech nového vedoucího

Milí příznivci projektu Adopce na dálku®, možná jste již někteří zpozorovali změnu v našem adopčním týmu…

Oslavy čtvrtstoletí charity v Neratově

Bezmála tři stovky návštěvníků připutovaly v pátek 2. června do Neratova v Orlických horách, aby společně oslavili 25. výročí charity v královéhradecké diecézi. Po slavnostní děkovné mši svaté v prosluněném poutním kostele Nanebevzetí Panny Marie bylo oceněno devatenáct charitních pracovníků a dobrovolníků za obětavou práci pro nemocné a potřebné. Přátelské setkání završil odpolední koncert písničkáře Pavla Helana.

Oslavy 25. výročí v Neratově

Letos je to právě 25 let, co arcibiskup Karel Otčenášek obnovil činnost Diecézní charity Hradec Králové. Čtvrtstoletí od svého vzniku si připomínají i mnohé regionální Charity. Při této příležitosti bude v pátek 2. června od 10 hod. sloužena slavnostní a děkovná mše svatá v poutním kostele v Neratově, kterou bude celebrovat prezident Diecézní charity Mons. Josef Suchár spolu s hostujícími biskupy a kněžími. Poté bude oceněno 19 pracovníků a dobrovolníků za obětavou práci v Charitě. Oslavy zakončí koncert písničkáře Pavla Helana od 14:30 v poutním kostele.

Adopce na dálku 2017

tisková zpráva ze dne: 9.3.2017

Požehnané a radostné Vánoce!

PŘEJEME VÁM RADOSTNÉ PROŽITÍ VÁNOČNÍCH SVÁTKŮ A NOVÝ ROK NAPLNĚNÝ LÁSKOU, ŠTĚSTÍM A ŽIVOTNÍ POHODOU.