Akce a setkání s projektem Adopce na dálku®

Projekt je prezentován na akcích a setkáních pro veřejnost.

„Adopce“ bude na setkání národů zářit na dálku

„Haló, haló! Na vědomost se dává, že Setkání národů se kvapem blíží!“ Program v hradeckém Adalbertinu začíná ve čtvrtek 9. listopadu 2017 v 9 hodin pro školy a od 15 hodin pro veřejnost. Hlavním lákadlem budou národní tradice, umění a zvyky cizinců z různých zemí od Brazílie po Indonésii, kteří u nás žijí. Nepostradatelné budou stánky s mnohými aktivitami, ochutnávkami, soutěžemi a informacemi o jednotlivých zemích a projektech Diecézní katolické charity Hradec Králové.

Letošní Setkání národů bude žít hlavně tancem

„Tanec sbližuje“ je mottem letošního festivalu Setkání národů, kterým už popáté ožije hradecké Adalbertinum ve čtvrtek 9. listopadu od 9 do 19 hod. Připravili jsme pro vás přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění a také národní kuchyně. Argentinské tango, dominikánskou salsu, africký anebo orientální tanec, to vše si můžete i vyzkoušet. Svou kulturu představí přes dvě desítky zemí ze čtyř kontinentů. Záštitu nad akcí převzal primátor MUDr. Zdeněk Fink. Přijďte se podívat!

Oslavy čtvrtstoletí charity v Neratově

Bezmála tři stovky návštěvníků připutovaly v pátek 2. června do Neratova v Orlických horách, aby společně oslavili 25. výročí charity v královéhradecké diecézi. Po slavnostní děkovné mši svaté v prosluněném poutním kostele Nanebevzetí Panny Marie bylo oceněno devatenáct charitních pracovníků a dobrovolníků za obětavou práci pro nemocné a potřebné. Přátelské setkání završil odpolední koncert písničkáře Pavla Helana.

Oslavy 25. výročí v Neratově

Letos je to právě 25 let, co arcibiskup Karel Otčenášek obnovil činnost Diecézní charity Hradec Králové. Čtvrtstoletí od svého vzniku si připomínají i mnohé regionální Charity. Při této příležitosti bude v pátek 2. června od 10 hod. sloužena slavnostní a děkovná mše svatá v poutním kostele v Neratově, kterou bude celebrovat prezident Diecézní charity Mons. Josef Suchár spolu s hostujícími biskupy a kněžími. Poté bude oceněno 19 pracovníků a dobrovolníků za obětavou práci v Charitě. Oslavy zakončí koncert písničkáře Pavla Helana od 14:30 v poutním kostele.

Celý svět pod jednou střechou nabídne hradecký festival Setkání národů

Desítky cizokrajných kultur z celého světa se představí na tradičním Setkání národů ve čtvrtek 10. 11. v hradeckém Adalbertinu. Můžete se těšit na vystoupení jihoamerických indiánů z oblíbené skupiny Chayag, ukázky národních oděvů i etnické ochutnávky. Španělské flamenco zatančí soubor La Pasión. V programu vystoupí také muzikanti původem z Itálie, Ruska, Ukrajiny, Arménie, Vietnamu, Sýrie a dalších zemí. Festival doprovodí výstava výtvarných prací cizinců a žáků ZUŠ Habrmanova. Záštitu nad akcí převzal primátor Hradce Králové MUDr. Zdeněk Fink.

Letošní Setkání národů v Hradci Králové ovládly indiánské rytmy

Svou kulturu, tradice i kuchyni představili cizinci ze tří desítek zemí čtyř kontinentů na již tradičním festivalu Setkání národů, kterým ožilo hradecké Adalbertinum v úterý 10. listopadu. Letošní ročník přilákal téměř tisícovku návštěvníků včetně školních výprav. Nejvíce si publikum získalo působivé hudební a taneční vystoupení ekvádorských a bolivijských indiánů ze skupiny Chayag. Nechyběly ani ochutnávky exotických pokrmů nebo ukázky národních kostýmů.

Charita se představí na festivalu Poznejme se navzájem

Diecézní a Oblastní charita Hradec Králové se představí na 7. ročníku festivalu Poznejme se navzájem v pátek 19. 6. od 9 do 18 hod. v kampusu UHK. V kulturním programu vystoupí také divadelní soubor Světáci při Integračním centru pro cizince Diecézní charity. Adopce na dálku připravila kvíz a puzzle pro děti. Tradiční akce s bohatým programem se koná pod záštitou primátora města a rektora UHK za podpory Statutárního města Hradec Králové. Hlavním pořadatelem je Mgr. Jana Fišerová - Vzdělávací agentura.

Biskupové z Indie poděkovali dárcům Adopce na dálku

Poděkování za pomoc, svědectví o průběhu a úspěších Adopce na dálku, a také prosba o další podporu chudých dětí ve studiu, byla hlavní poselství biskupů z Indie na setkání s dárci 16. 5. v hradecké Knihovně. Besedu s kulturním programem pořádala Diecézní charita k 15. výročí projektu. Dárce nejvíce zajímalo, jakou mají podporované děti šanci se dál vzdělávat a najít si práci. Setkání završila děkovná mše sv. v kostele Božského Srdce Páně, kterou sloužil pomocný biskup Mons. Josef Kajnek s Mons. Josefem Suchárem a indickými biskupy. V pondělí 18. 5. arcibiskup Moras ještě přednášel o adopci na Farmaceutické fakultě UK.

Partneři z Indie se setkali s biskupem a studenty, v sobotu poděkují dárcům

U příležitosti 15. výročí Adopce na dálku přijeli do Hradce Králové partneři projektu z Indie arcibiskup Most Rev. Dr. Bernard Moras z Bangalore a biskup Most Rev. Dr. Peter Machado s Rev. Fr. Alwynem Sudhirem z Belgaum. Po setkání s biskupem Mons. Janem Vokálem v pátek 15. 5. besedovali také s žáky SŠ zdravotnické, kteří podporují indické školáky ve studiu. Nejvíce je zajímalo, jak v Indii probíhá výuka a jakou mají chudé děti šanci se dál vzdělávat. V sobotu 16. 5. biskupové poděkují dárcům v hradecké Knihovně a v pondělí 18. 5. navštíví studenty Farmaceutické fakulty UK.

Partneři z Indie se setkají s dárci Adopce na dálku a s hradeckými studenty

V květnu slaví Diecézní charita 15. výročí projektu Adopce na dálku, který už pomohl ke vzdělání více než 5,5 tisícům chudých dětí v indickém státě Karnataka. Při této příležitosti přijedou do Hradce Králové partneři projektu z Indie arcibiskup Most Rev. Dr. Bernard Moras z Bangalore, biskup Most Rev. Dr. Peter Machado a vedoucí projektu Rev. Fr. Alwyn Sudhir z Belgaum, aby se v sobotu 16. 5. setkali s dárci v hradecké Knihovně. Během svého krátkého pobytu v Hradci Králové navštíví také studenty Střední zdravotnické školy (15. 5.) a Farmaceutické fakulty UK (18. 5.), kteří podporují indické školáky ve studiu.