z projektuZprávy z  projektu Adopce na dálku®,

ale také o dalších doprovodných projektech

Životní příběh indické dívky Shruthi

Díky dárcům projektu Adopce na dálku® mohou děti z indické Karnataky chodit do školy a mají šanci na lepší život. O tom, jaký vliv měla podpora na jejich osud či plány do budoucna se dozvíte ze série videopříběhů, které pro vás připravujeme.

Tyto a další příběhy najdete na webu Adopce na dálku.

Adopce na dálku v České televizi

Česká televize se obrátila na pět největších organizací, které v ČR podporují děti prostřednictvím projektů adopce na dálku. Mezi oslovenými nechyběl zástupce hradecké diecézní Charity, která dlouhodobě pomáhá znevýhodněným indickým dětem.

Vydáváme zpravodaj pro radost

Zpravodaj Adopce na dálku

Jednou za tři měsíce posíláme našim dárcům a příznivcům výběr těch nejzajímavějších zpráv. Ve čtvrtek 14. června jsme rozeslali už čtvrté číslo. Pokud Vám náš zpravodaj nechodí a chtěli byste ho také dostávat, můžete ho začít odebírat.

Indické dívce Marii se splnil sen

Projekt Adopce na dálku® Diecézní charity Hradec Králové dává chudým dětem z indické Karnataky šanci na lepší budoucnost. Naši dárci už pomohli získat vzdělání více než šesti tisícům chlapců a dívek. Dnes jsou z nich učitelky, ošetřovatelky, elektrotechnici nebo účetní. Mnohým se doslova splnil jejich životní sen. Patří k nim i mladá dívka Maria Anthony z oblasti Belgaum, jejíž příběh vám přinášíme…

Dětem v Indii skončily dva měsíce prázdnin!

Mnoho dětí potřebuje finanční pomoc. Tyto školáky můžete podpořit celoročně i jednorázovými dary. Jen 550 Kč stačí na to, aby školák měl zajištěný jeden měsíc výuky.

Více na webu: http://adopce.hk.caritas.cz/realizace-projektu/

Pestrobarevný skauting po indicku

Reportáž nejen o setkání s indickými skautkami

Přečtěte si reportáž z Indie, jejíž zkrácená verze vyšla v časopise Skautský svět. Kromě popisu nečekaného setkání s indickými skautkami v článku najdete řadu barvitých postřehů z loňského putování za dětmi zapojenými do projektu Adopce na dálku.

Vzpomínky na Indii

V letošním roce navštívili manželé Koldovi indickou oblast Belgaum, kde se setkali s dívkou, kterou podporují prostřednictvím projektu Adopce na dálku®.

S potěšením přinášíme všem našim příznivcům a dárcům povídání, které je plné krásných vzpomínek na setkání v Indii.

Indické velkoměsto má nového arcibiskupa

Otec Peter Machado

Papež František nedávno jmenoval novým arcibiskupem v indickém Bangalore dosavadního biskupa v Belgaum Petera Machada. Tato zpráva se bezprostředně dotýká české charitní rozvojové pomoci v Indii. Diecézní katolická charita Hradec Králové totiž od roku 2005 spolupracuje s arcidiecézí Bangalore a s diecézí Belgaum dokonce ještě o pět let déle. Společně s těmito partnery dává strádajícím dětem a jejich rodinám naději na lepší život.

Zpráva o činnosti projektu Adopce na dálku za rok 2017

Připravili jsme pro Vás přehlednou zprávu o činnosti projektu Adopce na dálku® za uplynulý rok. Dozvíte se, komu jsme pomohli a jaké změny se u nás v průběhu roku odehrály. Nechybí ani několik krátkých příběhů.

S humorem na cestách po Indii

Foto: Marcela Hledíková

Již 17 let se pravidelně setkáváme s našimi indickými partnery. Za tu dobu jsme při svých výpravách do Indie vypozorovali mnoho zajímavostí z běžného života, mezi které patří (ne)pravidla silniční dopravy. Proto jsme s trochou nadsázky sepsali zkušenosti, které vypozorovali členové našich výprav do Indie, a shrnuli je do deseti jednoduchých pravidel.