Projekt na pomoc chudým indickým dětem ve vzdělání

ZEMĚDĚLSKÉ AKTIVITY

z projektuZprávy z  projektu Adopce na dálku®,

ale také o dalších doprovodných projektech

Mladí Indové získali potřebnou kvalifikaci díky Tříkrálové sbírce

Od listopadu 2014 přispívá hradecká diecézní Charita na kvalifikační kurzy pro mladé lidi z indického venkova. Kurzy jsou určené pro lidi ve věku 18–35 let z naší partnerské arcidiecéze Bangalore, kteří jsou znevýhodnění na pracovním trhu. Mladí muži mohou díky tomuto projektu získat řidičské oprávnění, zatímco z mladých žen se stávají švadleny. Tato forma pomoci se v předchozích letech osvědčila. Absolventům těchto kurzů se daří získávat kvalifikovanější a tím pádem i lépe placenou práci.

Chlapec, který přemohl leukémii, úspěšně absolvoval 1. třídu.

Rudolf D´Souza

Přinášíme vám dobrou zprávu o indickém chlapci Rudolfovi, který je od roku 2013 zapojen do vzdělávacího projektu Adopce na dálku® hradecké diecézní Charity.

Požehnané a radostné Vánoce!

PŘEJEME VÁM RADOSTNÉ PROŽITÍ VÁNOČNÍCH SVÁTKŮ A NOVÝ ROK NAPLNĚNÝ LÁSKOU, ŠTĚSTÍM A ŽIVOTNÍ POHODOU.

Indický chlapec postoupil do národního týmu v kopané

Sylvester Pais byl v roce 2000 zapojen do projektu Adopce na dálku® a v červnu 2016 nastoupil do 10. třídy. Velmi dobře se učí a navíc má velké úspěchy ve sportu.

Pozdrav od Rudolfa z Indie

Rudolf je indický chlapec, který pochází z oblasti Belgaum. V roce 2013 byl zapojen do projektu Adopce na dálku® realizovaném v indickém státě Karnataka.

Chlapci byla 3. února 2015 diagnostikována leukémie a byl okamžitě převezen do nemocnice v Bombay, kde ve středu 11. února 2015 začala nákladná léčba.

Na léčbu se podařilo získat od českých dárců finanční dar v celkové výši 227.060 Kč.

V prosinci loňského roku Rudolf absolvoval celkové vyšetření, kdy lékaři na základě krevních testů potvrdili úspěšnou léčbu leukémie. Rudolf tak s námi mohl letos oslavit své 7. narozeniny.

Nyní chodí do školy a posílá pozdravy všem, kteří ho podpořili finančně i modlitbou.

Pozdrav z Indie od s. Daisy

Díky podpoře dárců mohla v roce 2015 sestra Daisy z Indie úspěšně ukončit studium na Lékařské fakultě UK v Hradci Králové a v červenci téhož roku měla promoci. Sestra Daisy stále vzpomíná na studium v České republice a posílá všem srdečné pozdravy ze severní Indie.

Cesta dárce za podporovaným dítětem do Indie

V únoru letošního roku navštívil náš dlouholetý dárce indickou oblast Bangalore, kde se setkal s dívkou, kterou podporuje ve vzdělání.

S potěšením přinášíme všem našim příznivcům a dárcům projektu Adopce na dálku® povídání pana Karla Macka, které je plné zážitků a zkušeností z návštěvy podporované dívky Nehy Veroniky v Indii.

Slavíme s Rudolfem jeho 7. narozeniny

Dnes 24. 2. Rudolf slaví své 7. narozeniny. Tento indický chlapec, který pochází z oblasti Belgaum, byl jako 4letý chlapec zapojen do vzdělávacího projektu Adopce na dálku®. Tyto narozeniny slaví díky pomoci, která přišla od dárců z České republiky.

Požehnané a radostné Vánoce!

Rodiče Rudolfa nám zaslali vánoční pozdrav s poděkováním všem, kteří se podíleli na pomoci a umožnili tak plynulý a úspěšný průběh léčby.

Můžeme se radovat z úspěšné léčby nemocného Rudolfa

Foto: archiv DCH HK

Koordinátorka sr. Marian a P. Alwyn z indického centra v Belgaum, nám napsali báječnou zprávu. Poslední krevní testy Rudolfa dopadly výborně.

„Začátkem prosince byl Rudolf na kompletním vyšetření a krevní testy má v pořádku. Všichni jsme šťastní, že jsou tu první výsledky, kdy se můžeme radovat z úspěšné léčby leukémie.“