z projektuZprávy z  projektu Adopce na dálku®,

ale také o dalších doprovodných projektech

Chcete potěšit své blízké?

Věnujte originální dárcovský certifikát Adopce na dálku®. Uděláte radost nejen svým blízkým, ale i indickým dětem, které se chtějí vzdělávat. Stačí, když si včas objednáte certifikát v libovolné hodnotě od 100 Kč.

Přes 200 podporovaných žáků letos dokončilo základní školu

Projekt Adopce na dálku® hradecké diecézní Charity umožňuje chudým indickým dětem získat kvalitní vzdělání. Je to běh na dlouhou trať. Důležitým mezníkem je dokončení 10. ročníku základní školy. Dokončené základní vzdělání žákům dává slušné možnosti budoucího uplatnění. Díky projektu Adopce na dálku® dokončilo letos vzdělání celkem 239 žáků. Někteří z nich se přihlásili na dvouletý kurz, který je připraví na studium na vysoké škole. Jiní nyní navštěvují počítačové kurzy nebo si už našli práci.

Indická vzdělávací centra se stala mostem mezi školou a domovem

V červnu 2016 bylo společně se školním rokem v Indii opět zahájeno mimoškolní vzdělávání dětí z chudých rodin. Až do konce března 2017 se děti scházely v odpoledních a večerních hodinách ve 20  různých centrech v oblasti Bangalore. Pomoc při úkolech a doučování byla poskytnuta celkem 570 dětem školního věku. Projekt se realizuje díky dárcům Tříkrálové sbírky již od roku 2014.

HLEDÁ SE DÁRCE!

Najdeme společně dárce pro 17letou dívku Dianu L. z Bangalore?

Táborový den se neobejde bez hymny

Pokud jste nás sledovali během letošních prázdnin, pravděpodobně jste si položili spoustu různých otázek, které se týkají prázdninových táborů v Indii. A možná jednou z nich byla otázka, jestli děti na těchto táborech zpívají nějakou hymnu, jak to běžně bývá u nás.

Táborové hry milují děti z celého světa

V našich předchozích zprávách o prázdninových táborech pro chudé děti v Indii jste mohli nahlédnout prostřednictvím krátkých videoukázek do táborového programu. K této malé ochutnávce z taneční soutěže a pěvecké soutěže neodmyslitelně patří i táborové hry a zábava.

Indické děti si skvěle poradily v pěvecké soutěži

V rámci letošních prázdninových táborů pro děti z projektu Adopce na dálku® se uskutečnilo několik různých soutěží. Díky těmto a dalším podobným aktivitám mají chudé indické děti možnost projevit svůj talent a dovednosti. To jim dodává odvahu a zdravé sebevědomí.

Indická přísloví pro radost i inspiraci

Indické přísloví

Chcete si občas přečíst něco jen tak pro radost? Máte rádi inspirativní myšlenky? Pokud ano, můžete se těšit na každou první středu v měsíci. Začátkem každého měsíce totiž zveřejníme na našem webu v indickém koutku a na facebooku jedno nové indické přísloví.

Ukazovačka Boogie Woogie je hitem letošních táborů

Stejně jako v minulých letech se i letos během dubna a května uskutečnily prázdninové tábory pro děti z projektu Adopce na dálku®. Díky pečlivě připravenému programu děti mají možnost se zapojit do různých zájmových aktivit, které pomáhají rozvíjet jejich dovednosti i osobnost.

První ochutnávka z prázdninových táborů v Indii - taneční soutěž

V rámci projektu Adopce na dálku® se podporované indické děti každoročně účastní prázdninových táborů, které pořádají naši indičtí koordinátoři. Tábory probíhají na více místech v místních jazycích. Aktivně se jich účastní děti i dobrovolníci.