Projekt na pomoc chudým indickým dětem ve vzdělání

ZEMĚDĚLSKÉ AKTIVITY

Mary měla těžké dětství, o to víc si cení vzdělání.

HK 770 Mary (17)_výřezV raném dětství zažila Mary skutečnou bídu, hlad a ústrky. Její milovaná maminka vždy jen snila o tom, že dcera bude mít vzdělání. V roce 2016 dívka ukončila bakalářské studium účetnictví a je nesmírně vděčná za pomoc své "druhé mamince" paní Stanislavě z Evropy.

Jsem moc ráda, že vám mohu vyprávět svůj příběh. Ta vše, čeho jsem dnes dosáhla, vděčím své "druhé mamince paní Stanislavě a její rodině. Děkuji za podporu také Diecézní charitě Hradec Králové a pracovníkům projektu Adopce na dálku®.

Moje maminka Mercy je bohužel negramotná a vdávala se velmi brzy. Byla tenkrát moc mladá a nezkušená. Krátce po svatbě přivedla na svět mého bratra Vijaye a také mě Mary Annapurnu. Náš otec nikdy nechodil do práce a nechoval se k nám hezky. Denně jsme byli svědky domácího násilí. Táta nás vyháněl ven bez ohledu na počasí, do deště i do zimy.

Chodívali jsme do školy, kde se učilo v našem místním jazyce kannada. Byl to kus cesty, často jsme mívali hlad a neměli peníze na školné. Jednoho dne maminka onemocněla a musela do nemocnice. Otec ji tehdy opustil a nás odevzdal prarodičům, kde jsme s bratrem byli na obtíži a zažili skutečnou bídu. Chtělo se mi vždycky brečet, když jsem na ulici potkala šťastné děti se svými rodiči. Nylo mi líto, že jsme se taky nenarodila do takovéto rodiny

Nakonec nám zůstala jen maminka, která začala po nemoci zase chodit do práce. Uklízela v domácnostech, abychom měli na jídlo. Přes mnohé obtíže nás přihlásila i do školy, ale v době zkoušek nám většinou došly rupie a nebylo na školné.

S projektem Adopce na dálku® mi ale začal úplně nový život. Tehdy v šesté třídě si mě vybrala paní Stanislava. Měla jsem štěstí, protože v Bangalore jsou tisíce takových dětí. Z příspěvku jsme zaplatili školné. Byla to ta největší pomoc pro mě i mou rodinu. Maminka vždycky jen snila o tom, že budu mít vzdělání, a teď se jí to splnilo. Dnes už studuji 4. třetím rokem bakalářský obor účetnictví. Zbožňuji hudbu a tanec, zúčastnila jsem se i mnoha soutěží a vyhrála řadu cen. Hodně jsme se naučila i na dětských táborech.

Jednou bych chtěla také pomáhat dětem z chudých rodin, které nemohou chodit do školy. Vzdělání je jediný poklad na světě, který nelze zničit. S ním jde vše snadněji. Děkuji mnohokrát za podporu v studiu.

Mary Annapurna

/Bangalore – Karnataka, 2016/