Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Putovní výstava na Letohradsku

Putovní výstavu Svět indických dětí si mohou zájemci prohlédnout v průběhu měsíce dubna v kostelích a na zámku v Letohradě a okolí. Nejprve bude umístěna 7. 4. v Lukavici, poté 14. 4. v Mistrovicích, 15.-20. 4. v ambitech letohradského zámku, 21.-27. 4. v kostele sv. Václava v Letohradě a 28. 4. v kostele na Orlici. Letohradský kostel sv. Václava je přístupný během celého týdne, ostatní kostely jen v době konání bohoslužeb nebo po předchozí domluvě se správcem farnosti.

Místo: Letohrad, Lukavice, Mistrovice, Orlice
Termín: 7. 4. 2019, 08:00 — 28. 4. 2019, 18:00

Poznejte svět indických dětí

Putovní výstavu fotografií a příběhů chudých indických dětí, které vystudovaly díky pomoci dárců projektu Adopce na dálku, si můžete v dubnu prohlédnout v Letohradě a okolí. O životě dětí v Indii a o naději, kterou jim dává možnost se vzdělávat, se více dozvíte také na besedě s Mgr. Vojtou Homolkou v pondělí 29. dubna v hradeckém AC klubu. Přijďte se podívat!

Diecézní charita Hradec Králové má novou ředitelku

V pondělí 4. března 2019 byla uvedena do úřadu nová ředitelka Diecézní charity Hradec Králové Ing. Anna Maclová. "Vnímám to jako výzvu a ráda bych v nové službě zúročila své dosavadní zkušenosti, a to nejenom z vedení Oblastní charity Hradec Králové," uvedla Ing. Anna Maclová, která stála u zrodu téměř desítky služeb pro nemocné a potřebné, a také 7 let působila jako náměstkyně primátora města Hradce Králové.

Rozloučení a poděkování ředitele Diecézní charity Hradec Králové

S poděkováním všem, kteří se podíleli na obnovení charity v hradecké diecézi, a také s přáním, aby charita dál rostla a byla výkladní skříní církve, se po 26 letech loučí Jiří Stejskal, který vedl Diecézní charitu Hradec Králové téměř od samého začátku. Významně se zasloužil o rozvoj i profesionalizaci sítě charit u nás a také humanitárních projektů v zahraničí, zejména v chudých oblastech Indie. Za obětavou službu církvi a papeži byl oceněn vyznamenáním „Pro Ecclesia et Pontifice“ (2003). Je též držitelem titulu „Rytíř Řádu svatého papeže Silvestra“ za příkladnou službu v čele Diecézní charity (2009) a „Pamětní medaile sv. Anežky České“ (2011).

Putovní výstava v Pardubicích

Výstava Svět indických dětí bude během celého února přístupná v atriu centrály ČSOB Pojišťovny v Pardubicích.

Místo: Masarykovo nám. 1458, Pardubice
Termín: 1. 2. 2019, 08:00 — 28. 2. 2019, 17:00

Pomáhat potřebným lidi spojuje, ukázala i devatenáctá Tříkrálová sbírka

Tisíce dobrých skutků s novým rokem přinesla i letošní Tříkrálová sbírka, která v královéhradecké diecézi vynesla rekordních 18,4 milionů korun. Charity z darovaných peněz podpoří především své služby na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným v regionech, kde byly příspěvky vykoledovány. Děkujeme všem štědrým dárcům za solidaritu. Díky také všem koledníkům a dobrovolníkům za pomoc.

Nemocný Sebastian potřebuje pomoc

Diecézní charita Hradec Králové v uplynulém roce pomáhala lidem v nouzi nejen v Česku, ale také v zahraničí. Většina získaných darů určených na zahraniční pomoc byla použita na vzdělávání chudých dětí v Indii. Menší část prostředků pomohla podchlazeným lidem v Bangladéši.

Výstava fotografií a příběhů z Indie

Výstava Svět indických dětí se z Vysokého Mýta na krátkou dobu přesunula do nedaleké Vraclavi.

Místo: Vraclav u Vysokého Mýta, kostel Nanebevzetí Panny Marie
Termín: 16. 1. 2019, 17:30 — 29. 1. 2019, 19:00

Charita pomohla podchlazeným lidem v Bangladéši

Bangladéš začátkem loňského roku postihly nejnižší teploty za posledních 50 let. V této asijské zemi s tropickým monzunovým podnebím teploty ani v zimě neklesají pod bod mrazu. V lednu se obvykle pohybují v rozmezí od 16 do 20 °C a v dubnu, který bývá nejteplejším měsícem v roce, dosahují hodnot kolem 40 °C. Když loni v lednu klesla teplota pod 3 °C, nebyla řada obyvatel na takový chlad připravena. Studená fronta si vyžádala nejméně 12 obětí.

Nejvíc koledníků navštíví naše domovy o víkendu a sbírku doprovází i spousta akcí

Jsou jich tisíce a můžete jim také přispět do kasičky na pomoc nemocným a potřebným, o které Charity pečují. Na Hradecku tři králové prosí o dar na podporu domácí hospicové péče a další služby. Víkendové koledování v okolních obcích završí Tříkrálová sbírka v krajském městě v úterý 8. ledna, kde koledníkům požehná biskup Jan Vokál v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha. V Pardubicích zahájili sbírku už 3. ledna u betléma na Pernštýnském nám. a královským trojicím dal požehnání pomocný biskup Josef Kajnek. Koledování doprovází i spousta akcí - koncerty, průvody, živé betlémy a soutěže. Přijďte se podívat!