Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Putovní výstava v Pardubicích

Výstava Svět indických dětí bude během celého února přístupná v atriu centrály ČSOB Pojišťovny v Pardubicích.

Místo: Masarykovo nám. 1458, Pardubice
Termín: 1. 2. 2019, 08:00 — 28. 2. 2019, 17:00

Pomáhat potřebným lidi spojuje, ukázala i devatenáctá Tříkrálová sbírka

Tisíce dobrých skutků s novým rokem přinesla i letošní Tříkrálová sbírka, která v královéhradecké diecézi vynesla rekordních 18,4 milionů korun. Charity z darovaných peněz podpoří především své služby na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným v regionech, kde byly příspěvky vykoledovány. Děkujeme všem štědrým dárcům za solidaritu. Díky také všem koledníkům a dobrovolníkům za pomoc.

Adopce na dálku v roce 2018

Diecézní charita Hradec Králové v uplynulém roce pomáhala lidem v nouzi nejen v Česku, ale také v zahraničí. Většina získaných darů určených na zahraniční pomoc byla použita na vzdělávání chudých dětí v Indii. Menší část prostředků pomohla podchlazeným lidem v Bangladéši.

Výstava fotografií a příběhů z Indie

Výstava Svět indických dětí se z Vysokého Mýta na krátkou dobu přesunula do nedaleké Vraclavi.

Místo: Vraclav u Vysokého Mýta, kostel Nanebevzetí Panny Marie
Termín: 16. 1. 2019, 17:30 — 29. 1. 2019, 19:00

Charita pomohla podchlazeným lidem v Bangladéši

Bangladéš začátkem loňského roku postihly nejnižší teploty za posledních 50 let. V této asijské zemi s tropickým monzunovým podnebím teploty ani v zimě neklesají pod bod mrazu. V lednu se obvykle pohybují v rozmezí od 16 do 20 °C a v dubnu, který bývá nejteplejším měsícem v roce, dosahují hodnot kolem 40 °C. Když loni v lednu klesla teplota pod 3 °C, nebyla řada obyvatel na takový chlad připravena. Studená fronta si vyžádala nejméně 12 obětí.

Nejvíc koledníků navštíví naše domovy o víkendu a sbírku doprovází i spousta akcí

Jsou jich tisíce a můžete jim také přispět do kasičky na pomoc nemocným a potřebným, o které Charity pečují. Na Hradecku tři králové prosí o dar na podporu domácí hospicové péče a další služby. Víkendové koledování v okolních obcích završí Tříkrálová sbírka v krajském městě v úterý 8. ledna, kde koledníkům požehná biskup Jan Vokál v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha. V Pardubicích zahájili sbírku už 3. ledna u betléma na Pernštýnském nám. a královským trojicím dal požehnání pomocný biskup Josef Kajnek. Koledování doprovází i spousta akcí - koncerty, průvody, živé betlémy a soutěže. Přijďte se podívat!

Každý dobrý skutek pomůže nemocným a potřebným

Začněte s námi nový rok dobrým skutkem! Až vás v lednu navštíví tříkráloví koledníci s novoročním přáním, prosím, přispějte jim také do kasičky na pomoc nemocným a potřebným, o které Charity pečují. Děkujeme! V Hradci Králové požehná třem králům biskup Jan Vokál v úterý 8. 1. v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha. Nenechte si ujít také doprovodné akce Tříkrálové sbírky - koncerty, živé betlémy a hry. Vydejte se třeba do Poličky, kde v sobotu 5. 1. povedou průvod koledníků městem tři králové na koních k živému betlému se zvířátky na Náměstí Palackého. Přijďte se podívat!

Požehnané a radostné Vánoce!

Přejeme Vám radostné prožití vánočních svátků a do nového roku 2019 pevné zdraví a hodně spokojenosti v osobním životě.

Indické fotky a příběhy putují českými městy

Putovní výstava Svět indických dětí je stále v pohybu. Do poloviny ledna 2019 si ji mohou zájemci prohlédnout v kostele sv. Vavřince ve Vysokém Mýtě. Diecézní charita Hradec Králové touto cestou prezentuje výsledky projektu Adopce na dálku, který už od roku 2000 propojuje dárce a chudé indické děti.

Výstava fotografií a příběhů z Indie

Chystáte se do Vysokého Mýta? Navštivte kostel sv. Vavřince. Uvnitř najdete putovní výstavu k projektu Adopce na dálku®.

Těšíme se na Vaši návštěvu!

Místo: Vysoké Mýto, kostel sv. Vavřince
Termín: 16. 11. 2018, 18:15 — 15. 1. 2019, 12:00