Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Přes poznání odlišného si jsme blíž, ukázalo hradecké Setkání národů

Letošní ročník festivalu Setkání národů potvrdil, že přes poznání odlišného si lidé různých kultur dokáží více porozumět. Svou národní hudbu, tanec, umění i kuchyni na festivale v hradeckém Adalbertinu v úterý 13. 11. představily téměř tři desítky zemí. Návštěvníci ocenili především možnost bezprostředního setkání s cizinci, kteří žijí mezi námi, a také jejich bohatou prezentaci. Akci už pošesté uspořádalo Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové spolu s partnery a záštitu opět převzal primátor města Hradec Králové.

Světový den chudých: Slyšme volání lidí na okraji!

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze „spořádané“ společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých (18. 11.) je pro nás příležitostí slyšet „volání“ chudých a dát jim najevo svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.

Festival Setkání národů doprovodí výstava příběhů z Afriky

Zajímá vás, odkud pocházejí cizinci, kteří žijí mezi námi? Pak se vydejte v úterý 13. listopadu do hradeckého Adalbertina na festival Setkání národů. Připravili jsme pro vás přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění i kuchyně. V programu vystoupí indiánská skupina Chayag z Ekvádoru, tanečník Gerandy z Kuby, hudebník Camara z africké Guineje a další interpreti ze Sýrie, Vietnamu, USA, Ukrajiny, Ruska nebo Arménie. Festival doprovodí také výstava příběhů z osady Mayukwayukwa v Zambii, kde pomáhá i Charita ČR.

Tříkrálová sbírka pomáhá chudým Indům k univerzitnímu vzdělání

Vysoká inteligence a vynikající studijní výsledky často nestačí k tomu, aby se člověk dostal na vysokou školu. Mladí uchazeči potřebují také dobré rodinné zázemí, motivaci a v neposlední řadě i peníze. Pro nadané Indy ze sociálně slabých rodin proto bývá univerzitní vzdělání nesplnitelným snem.

Zveme vás do divadla Archa

Akcent na migraci je jednodenní setkání neziskových a kulturních organizací, které se uskuteční 3. listopadu 2018 v Divadle Archa v rámci festivalu dokumentárního divadla Akcent. Vedle řady nevládních organizací, sdružení a iniciativ zde Charita Česká republika představí své aktivity v oblasti migrace a integrace.

Jak milovat a sdílet svět

Děti, kterým pomáháme, získávají díky vzdělání nejen znalosti, ale i sebedůvěru. Mohou rozvíjet své dovednosti a být hrdými lidmi, kteří se dokážou postarat o svou rodinu.

Příběh Jenifer je zářivým příkladem, jak se podporovaným dětem a jejich okolí mění život. To vše se děje díky solidaritě a štědrosti dárců projektu Adopce na dálku®.

Nový školní autobus už brázdí indické cesty

Vyučování skončilo. Hlouček malých školáků postává v mokré trávě kolem žlutého autobusu. Venku prší a děti se snaží co nejrychleji nastoupit, aby nezmokly. Deštníky nemají, některé z dětí si alespoň natáhly přes hlavu kapuci.

Střelbu vyměnila za skalpel

Díky dárcům projektu Adopce na dálku® pokračuje Alisha v postgraduálním studiu chirurgie. Během studií se úspěšně věnovala sportovní střelbě a získala zlatou medaili v národní soutěži.

Životní příběh indické dívky Shruthi

Díky dárcům projektu Adopce na dálku® mohou děti z indické Karnataky chodit do školy a mají šanci na lepší život. O tom, jaký vliv měla podpora na jejich osud či plány do budoucna se dozvíte ze série videopříběhů, které pro vás připravujeme.

Tyto a další příběhy najdete na webu Adopce na dálku.

Multikulturní den přiblížil studentům umění a zvyky více než desítky zemí světa

Studenti hradeckého Gymnázia J. K. Tyla letos odcházejí na prázdniny bohatší o poznání mnoha cizokrajných zemí, které jim ve středu 27. června zprostředkoval Multikulturní den v areálu školy. Nejvíce je nadchlo bezprostřední setkání s cizinci, jejich uměním i zvyky. Akci pro ně uspořádalo Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové ve spolupráci s gymnáziem.