Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Letní benefiční koncert pro Adopci na dálku v hradecké Filharmonii

Nenechte si ujít letní benefiční koncert, který se uskuteční ve čtvrtek 27. června 2019 od 19:30 hodin ve Filharmonii Hradec Králové. Vstupné je dobrovolné. Z výtěžku benefice bude podpořeno vzdělávání žáků a studentů z nejchudších indických rodin v rámci projektu Adopce na dálku. Dejte i vy šanci chudým školákům na lepší budoucnost, děkujeme Vám!

Nová výstava indických příběhů

V pátek 3. května v kostele Božského Srdce Páně zahájila svoji pouť zcela nová výstava příběhů z Indie „Za naše úspěchy vděčíme Vám“. Diecézní charita Hradec Králové tímto způsobem vypráví příběhy osmi úspěšných absolventů projektu Adopce na dálku®. Výstava bude uvnitř dominanty Pražského Předměstí umístěna do 29. května a bude přístupná veřejnosti každý všední den a v neděli od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin.

Zpráva o činnosti Adopce na dálku

Víte, co zaujalo nového prezidenta hradecké Diecézní charity, když poprvé vstoupil do kanceláře Adopce na dálku®? Kolika indickým dětem loni tento projekt pomohl? Kam putovala část peněz z Tříkrálové sbírky? Odpovědi na tyto otázky a mnoho dalších zajímavostí najdete ve Zprávě o činnosti za rok 2018.

Poznejte svět indických dětí

Putovní výstavu fotografií a příběhů chudých indických dětí, které vystudovaly díky pomoci dárců projektu Adopce na dálku, si můžete v dubnu prohlédnout v Letohradě a okolí. O životě dětí v Indii a o naději, kterou jim dává možnost se vzdělávat, se více dozvíte také na besedě s Mgr. Vojtou Homolkou v pondělí 29. dubna v hradeckém AC klubu. Přijďte se podívat!

Nemocný Sebastian potřebuje pomoc

Diecézní charita Hradec Králové v uplynulém roce pomáhala lidem v nouzi nejen v Česku, ale také v zahraničí. Většina získaných darů určených na zahraniční pomoc byla použita na vzdělávání chudých dětí v Indii. Menší část prostředků pomohla podchlazeným lidem v Bangladéši.

Charita pomohla podchlazeným lidem v Bangladéši

Bangladéš začátkem loňského roku postihly nejnižší teploty za posledních 50 let. V této asijské zemi s tropickým monzunovým podnebím teploty ani v zimě neklesají pod bod mrazu. V lednu se obvykle pohybují v rozmezí od 16 do 20 °C a v dubnu, který bývá nejteplejším měsícem v roce, dosahují hodnot kolem 40 °C. Když loni v lednu klesla teplota pod 3 °C, nebyla řada obyvatel na takový chlad připravena. Studená fronta si vyžádala nejméně 12 obětí.

Požehnané a radostné Vánoce!

Přejeme Vám radostné prožití vánočních svátků a do nového roku 2019 pevné zdraví a hodně spokojenosti v osobním životě.

Indické fotky a příběhy putují českými městy

Putovní výstava Svět indických dětí je stále v pohybu. Do poloviny ledna 2019 si ji mohou zájemci prohlédnout v kostele sv. Vavřince ve Vysokém Mýtě. Diecézní charita Hradec Králové touto cestou prezentuje výsledky projektu Adopce na dálku, který už od roku 2000 propojuje dárce a chudé indické děti.

Přes poznání odlišného si jsme blíž, ukázalo hradecké Setkání národů

Letošní ročník festivalu Setkání národů potvrdil, že přes poznání odlišného si lidé různých kultur dokáží více porozumět. Svou národní hudbu, tanec, umění i kuchyni na festivale v hradeckém Adalbertinu v úterý 13. 11. představily téměř tři desítky zemí. Návštěvníci ocenili především možnost bezprostředního setkání s cizinci, kteří žijí mezi námi, a také jejich bohatou prezentaci. Akci už pošesté uspořádalo Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové spolu s partnery a záštitu opět převzal primátor města Hradec Králové.

Světový den chudých: Slyšme volání lidí na okraji!

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze „spořádané“ společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých (18. 11.) je pro nás příležitostí slyšet „volání“ chudých a dát jim najevo svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.