Akce a setkání s projektem Adopce na dálku®

Projekt je prezentován na akcích a setkáních pro veřejnost.

Letní benefiční koncert pro Adopci na dálku v hradecké Filharmonii

Nenechte si ujít letní benefiční koncert, který se uskuteční ve čtvrtek 27. června 2019 od 19:30 hodin ve Filharmonii Hradec Králové. Vstupné je dobrovolné. Z výtěžku benefice bude podpořeno vzdělávání žáků a studentů z nejchudších indických rodin v rámci projektu Adopce na dálku. Dejte i vy šanci chudým školákům na lepší budoucnost, děkujeme Vám!

Nová výstava indických příběhů

V pátek 3. května v kostele Božského Srdce Páně zahájila svoji pouť zcela nová výstava příběhů z Indie „Za naše úspěchy vděčíme Vám“. Diecézní charita Hradec Králové tímto způsobem vypráví příběhy osmi úspěšných absolventů projektu Adopce na dálku®. Výstava bude uvnitř dominanty Pražského Předměstí umístěna do 29. května a bude přístupná veřejnosti každý všední den a v neděli od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin.

Poznejte svět indických dětí

Putovní výstavu fotografií a příběhů chudých indických dětí, které vystudovaly díky pomoci dárců projektu Adopce na dálku, si můžete v dubnu prohlédnout v Letohradě a okolí. O životě dětí v Indii a o naději, kterou jim dává možnost se vzdělávat, se více dozvíte také na besedě s Mgr. Vojtou Homolkou v pondělí 29. dubna v hradeckém AC klubu. Přijďte se podívat!

Přes poznání odlišného si jsme blíž, ukázalo hradecké Setkání národů

Letošní ročník festivalu Setkání národů potvrdil, že přes poznání odlišného si lidé různých kultur dokáží více porozumět. Svou národní hudbu, tanec, umění i kuchyni na festivale v hradeckém Adalbertinu v úterý 13. 11. představily téměř tři desítky zemí. Návštěvníci ocenili především možnost bezprostředního setkání s cizinci, kteří žijí mezi námi, a také jejich bohatou prezentaci. Akci už pošesté uspořádalo Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové spolu s partnery a záštitu opět převzal primátor města Hradec Králové.

Festival Setkání národů doprovodí výstava příběhů z Afriky

Zajímá vás, odkud pocházejí cizinci, kteří žijí mezi námi? Pak se vydejte v úterý 13. listopadu do hradeckého Adalbertina na festival Setkání národů. Připravili jsme pro vás přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění i kuchyně. V programu vystoupí indiánská skupina Chayag z Ekvádoru, tanečník Gerandy z Kuby, hudebník Camara z africké Guineje a další interpreti ze Sýrie, Vietnamu, USA, Ukrajiny, Ruska nebo Arménie. Festival doprovodí také výstava příběhů z osady Mayukwayukwa v Zambii, kde pomáhá i Charita ČR.

Zveme vás do divadla Archa

Pozvanka na festival Akcent

Akcent na migraci je jednodenní setkání neziskových a kulturních organizací, které se uskuteční 3. listopadu 2018 v Divadle Archa v rámci festivalu dokumentárního divadla Akcent. Vedle řady nevládních organizací, sdružení a iniciativ zde Charita Česká republika představí své aktivity v oblasti migrace a integrace.

Multikulturní den přiblížil studentům umění a zvyky více než desítky zemí světa

Hra na bubínky - Camara z africké Guineje

Studenti hradeckého Gymnázia J. K. Tyla letos odcházejí na prázdniny bohatší o poznání mnoha cizokrajných zemí, které jim ve středu 27. června zprostředkoval Multikulturní den v areálu školy. Nejvíce je nadchlo bezprostřední setkání s cizinci, jejich uměním i zvyky. Akci pro ně uspořádalo Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové ve spolupráci s gymnáziem.

„Adopce“ bude na setkání národů zářit na dálku

„Haló, haló! Na vědomost se dává, že Setkání národů se kvapem blíží!“ Program v hradeckém Adalbertinu začíná ve čtvrtek 9. listopadu 2017 v 9 hodin pro školy a od 15 hodin pro veřejnost. Hlavním lákadlem budou národní tradice, umění a zvyky cizinců z různých zemí od Brazílie po Indonésii, kteří u nás žijí. Nepostradatelné budou stánky s mnohými aktivitami, ochutnávkami, soutěžemi a informacemi o jednotlivých zemích a projektech Diecézní katolické charity Hradec Králové.

Letošní Setkání národů bude žít hlavně tancem

„Tanec sbližuje“ je mottem letošního festivalu Setkání národů, kterým už popáté ožije hradecké Adalbertinum ve čtvrtek 9. listopadu od 9 do 19 hod. Připravili jsme pro vás přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění a také národní kuchyně. Argentinské tango, dominikánskou salsu, africký anebo orientální tanec, to vše si můžete i vyzkoušet. Svou kulturu představí přes dvě desítky zemí ze čtyř kontinentů. Záštitu nad akcí převzal primátor MUDr. Zdeněk Fink. Přijďte se podívat!

Celý svět pod jednou střechou nabídne hradecký festival Setkání národů

Desítky cizokrajných kultur z celého světa se představí na tradičním Setkání národů ve čtvrtek 10. 11. v hradeckém Adalbertinu. Můžete se těšit na vystoupení jihoamerických indiánů z oblíbené skupiny Chayag, ukázky národních oděvů i etnické ochutnávky. Španělské flamenco zatančí soubor La Pasión. V programu vystoupí také muzikanti původem z Itálie, Ruska, Ukrajiny, Arménie, Vietnamu, Sýrie a dalších zemí. Festival doprovodí výstava výtvarných prací cizinců a žáků ZUŠ Habrmanova. Záštitu nad akcí převzal primátor Hradce Králové MUDr. Zdeněk Fink.