Akce a setkání s projektem Adopce na dálku®

Projekt je prezentován na akcích a setkáních pro veřejnost.

Indické fotky a příběhy putují českými městy

Putovní výstava Svět indických dětí je stále v pohybu. Do poloviny ledna 2019 si ji mohou zájemci prohlédnout v kostele sv. Vavřince ve Vysokém Mýtě. Diecézní charita Hradec Králové touto cestou prezentuje výsledky projektu Adopce na dálku, který už od roku 2000 propojuje dárce a chudé indické děti.

Přes poznání odlišného si jsme blíž, ukázalo hradecké Setkání národů

Letošní ročník festivalu Setkání národů potvrdil, že přes poznání odlišného si lidé různých kultur dokáží více porozumět. Svou národní hudbu, tanec, umění i kuchyni na festivale v hradeckém Adalbertinu v úterý 13. 11. představily téměř tři desítky zemí. Návštěvníci ocenili především možnost bezprostředního setkání s cizinci, kteří žijí mezi námi, a také jejich bohatou prezentaci. Akci už pošesté uspořádalo Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové spolu s partnery a záštitu opět převzal primátor města Hradec Králové.

Festival Setkání národů doprovodí výstava příběhů z Afriky

Zajímá vás, odkud pocházejí cizinci, kteří žijí mezi námi? Pak se vydejte v úterý 13. listopadu do hradeckého Adalbertina na festival Setkání národů. Připravili jsme pro vás přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění i kuchyně. V programu vystoupí indiánská skupina Chayag z Ekvádoru, tanečník Gerandy z Kuby, hudebník Camara z africké Guineje a další interpreti ze Sýrie, Vietnamu, USA, Ukrajiny, Ruska nebo Arménie. Festival doprovodí také výstava příběhů z osady Mayukwayukwa v Zambii, kde pomáhá i Charita ČR.

Zveme vás do divadla Archa

Pozvanka na festival Akcent

Akcent na migraci je jednodenní setkání neziskových a kulturních organizací, které se uskuteční 3. listopadu 2018 v Divadle Archa v rámci festivalu dokumentárního divadla Akcent. Vedle řady nevládních organizací, sdružení a iniciativ zde Charita Česká republika představí své aktivity v oblasti migrace a integrace.

Multikulturní den přiblížil studentům umění a zvyky více než desítky zemí světa

Hra na bubínky - Camara z africké Guineje

Studenti hradeckého Gymnázia J. K. Tyla letos odcházejí na prázdniny bohatší o poznání mnoha cizokrajných zemí, které jim ve středu 27. června zprostředkoval Multikulturní den v areálu školy. Nejvíce je nadchlo bezprostřední setkání s cizinci, jejich uměním i zvyky. Akci pro ně uspořádalo Integrační centrum pro cizince Diecézní charity Hradec Králové ve spolupráci s gymnáziem.

„Adopce“ bude na setkání národů zářit na dálku

„Haló, haló! Na vědomost se dává, že Setkání národů se kvapem blíží!“ Program v hradeckém Adalbertinu začíná ve čtvrtek 9. listopadu 2017 v 9 hodin pro školy a od 15 hodin pro veřejnost. Hlavním lákadlem budou národní tradice, umění a zvyky cizinců z různých zemí od Brazílie po Indonésii, kteří u nás žijí. Nepostradatelné budou stánky s mnohými aktivitami, ochutnávkami, soutěžemi a informacemi o jednotlivých zemích a projektech Diecézní katolické charity Hradec Králové.

Letošní Setkání národů bude žít hlavně tancem

„Tanec sbližuje“ je mottem letošního festivalu Setkání národů, kterým už popáté ožije hradecké Adalbertinum ve čtvrtek 9. listopadu od 9 do 19 hod. Připravili jsme pro vás přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění a také národní kuchyně. Argentinské tango, dominikánskou salsu, africký anebo orientální tanec, to vše si můžete i vyzkoušet. Svou kulturu představí přes dvě desítky zemí ze čtyř kontinentů. Záštitu nad akcí převzal primátor MUDr. Zdeněk Fink. Přijďte se podívat!

Oslavy čtvrtstoletí charity v Neratově

Bezmála tři stovky návštěvníků připutovaly v pátek 2. června do Neratova v Orlických horách, aby společně oslavili 25. výročí charity v královéhradecké diecézi. Po slavnostní děkovné mši svaté v prosluněném poutním kostele Nanebevzetí Panny Marie bylo oceněno devatenáct charitních pracovníků a dobrovolníků za obětavou práci pro nemocné a potřebné. Přátelské setkání završil odpolední koncert písničkáře Pavla Helana.

Oslavy 25. výročí v Neratově

Letos je to právě 25 let, co arcibiskup Karel Otčenášek obnovil činnost Diecézní charity Hradec Králové. Čtvrtstoletí od svého vzniku si připomínají i mnohé regionální Charity. Při této příležitosti bude v pátek 2. června od 10 hod. sloužena slavnostní a děkovná mše svatá v poutním kostele v Neratově, kterou bude celebrovat prezident Diecézní charity Mons. Josef Suchár spolu s hostujícími biskupy a kněžími. Poté bude oceněno 19 pracovníků a dobrovolníků za obětavou práci v Charitě. Oslavy zakončí koncert písničkáře Pavla Helana od 14:30 v poutním kostele.

Celý svět pod jednou střechou nabídne hradecký festival Setkání národů

Desítky cizokrajných kultur z celého světa se představí na tradičním Setkání národů ve čtvrtek 10. 11. v hradeckém Adalbertinu. Můžete se těšit na vystoupení jihoamerických indiánů z oblíbené skupiny Chayag, ukázky národních oděvů i etnické ochutnávky. Španělské flamenco zatančí soubor La Pasión. V programu vystoupí také muzikanti původem z Itálie, Ruska, Ukrajiny, Arménie, Vietnamu, Sýrie a dalších zemí. Festival doprovodí výstava výtvarných prací cizinců a žáků ZUŠ Habrmanova. Záštitu nad akcí převzal primátor Hradce Králové MUDr. Zdeněk Fink.