Indické fotky a příběhy putují českými městy

Putovní výstava Svět indických dětí je stále v pohybu. Do poloviny ledna 2019 si ji mohou zájemci prohlédnout v kostele sv. Vavřince ve Vysokém Mýtě. Diecézní charita Hradec Králové touto cestou prezentuje výsledky projektu Adopce na dálku, který už od roku 2000 propojuje dárce a chudé indické děti.

Před instalací ve Vysokém Mýtě byly fotografie a příběhy indických dětí a dnes již dospělých absolventů projektu Adopce na dálku vystaveny v Přelouči, Kutné Hoře a Holicích. Na rok 2019 jsou předběžně domluvené instalace v Králíkách, Hradci Králové nebo Litomyšli. Přesné termíny a místa konání výstavy budou s předstihem zveřejněny na našem webu, kde najdete i podrobnější informace o charitní pomoci v Indii.

Dárci Diecézní charity Hradec Králové pomohli za 18 let již více než 6000 indických dětí k lepšímu vzdělání. Dlouhodobá podpora dárců má smysl. Z absolventů projektu se v řadě případů stávají učitelé, zdravotní sestry, účetní nebo strojní inženýři. Dnes jsou z nich sebevědomí lidé, kteří se dokážou postarat o svoje rodiny a jsou přínosem pro celou indickou společnost.

Výstava + beseda Vysoké Mýto 2018