Nová výstava indických příběhů

V pátek 3. května v kostele Božského Srdce Páně zahájila svoji pouť zcela nová výstava příběhů z Indie „Za naše úspěchy vděčíme Vám“. Diecézní charita Hradec Králové tímto způsobem vypráví příběhy osmi úspěšných absolventů projektu Adopce na dálku®. Výstava bude uvnitř dominanty Pražského Předměstí umístěna do 29. května a bude přístupná veřejnosti každý všední den a v neděli od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin.

„Z těch krátkých příběhů vyzařuje vděčnost, naděje a touha pomáhat dalším lidem,“ říká vedoucí projektu Adopce na dálku® Vojtěch Homolka, který se s řadou dnes již dospělých absolventů charitního projektu sešel osobně. „Mnozí z nich prožívali v dětství těžké chvíle kvůli nemoci nebo úmrtí jednoho z rodičů. Naštěstí se jich ujali indičtí partneři našeho projektu a na dálku je podporovali naši dárci. Když se pak tito mladí lidé postavili na vlastní nohy, začali někteří sami finančně podporovat chudé děti a další jim ve svém volném čase pomáhají třeba s domácími úkoly.“

Více informací o životě indických dětí se mohou zájemci dozvědět v pátek 24. května ve 20:15, kdy se v kostele Božského Srdce Páně uskuteční promítání fotek a videí z cesty do Indie. Tento program bude součástí tradiční akce Noc kostelů.

Nová výstava - květen 2019

Na konci května se nová putovní výstava přesune do Litomyšle a poté bude putovat po dalších českých městech a obcích. K některým příběhům jsou k dispozici také krátká videa s českými titulky.

Dárci Diecézní charity Hradec Králové pomohli od roku 2000 již téměř 6500 indických dětí k lepšímu vzdělání. Dlouhodobá podpora dárců má smysl. Z absolventů projektu se v řadě případů stávají učitelé, zdravotní sestry, účetní nebo strojní inženýři. Dnes jsou z nich sebevědomí lidé, kteří se dokážou postarat o svoje rodiny a jsou přínosem pro celou indickou společnost.