z projektuZprávy z  projektu Adopce na dálku®,

ale také o dalších doprovodných projektech

Zpráva o činnosti Adopce na dálku

Víte, co zaujalo nového prezidenta hradecké Diecézní charity, když poprvé vstoupil do kanceláře Adopce na dálku®? Kolika indickým dětem loni tento projekt pomohl? Kam putovala část peněz z Tříkrálové sbírky? Odpovědi na tyto otázky a mnoho dalších zajímavostí najdete ve Zprávě o činnosti za rok 2018.

Nemocný Sebastian potřebuje pomoc

Diecézní charita Hradec Králové v uplynulém roce pomáhala lidem v nouzi nejen v Česku, ale také v zahraničí. Většina získaných darů určených na zahraniční pomoc byla použita na vzdělávání chudých dětí v Indii. Menší část prostředků pomohla podchlazeným lidem v Bangladéši.

Charita pomohla podchlazeným lidem v Bangladéši

Bangladéš začátkem loňského roku postihly nejnižší teploty za posledních 50 let. V této asijské zemi s tropickým monzunovým podnebím teploty ani v zimě neklesají pod bod mrazu. V lednu se obvykle pohybují v rozmezí od 16 do 20 °C a v dubnu, který bývá nejteplejším měsícem v roce, dosahují hodnot kolem 40 °C. Když loni v lednu klesla teplota pod 3 °C, nebyla řada obyvatel na takový chlad připravena. Studená fronta si vyžádala nejméně 12 obětí.

Tříkrálová sbírka pomáhá chudým Indům k univerzitnímu vzdělání

Vysoká inteligence a vynikající studijní výsledky často nestačí k tomu, aby se člověk dostal na vysokou školu. Mladí uchazeči potřebují také dobré rodinné zázemí, motivaci a v neposlední řadě i peníze. Pro nadané Indy ze sociálně slabých rodin proto bývá univerzitní vzdělání nesplnitelným snem.

Jak milovat a sdílet svět

Děti, kterým pomáháme, získávají díky vzdělání nejen znalosti, ale i sebedůvěru. Mohou rozvíjet své dovednosti a být hrdými lidmi, kteří se dokážou postarat o svou rodinu.

Příběh Jenifer je zářivým příkladem, jak se podporovaným dětem a jejich okolí mění život. To vše se děje díky solidaritě a štědrosti dárců projektu Adopce na dálku®.

Nový školní autobus už brázdí indické cesty

Vyučování skončilo. Hlouček malých školáků postává v mokré trávě kolem žlutého autobusu. Venku prší a děti se snaží co nejrychleji nastoupit, aby nezmokly. Deštníky nemají, některé z dětí si alespoň natáhly přes hlavu kapuci.

Střelbu vyměnila za skalpel

Díky dárcům projektu Adopce na dálku® pokračuje Alisha v postgraduálním studiu chirurgie. Během studií se úspěšně věnovala sportovní střelbě a získala zlatou medaili v národní soutěži.

Životní příběh indické dívky Shruthi

Díky dárcům projektu Adopce na dálku® mohou děti z indické Karnataky chodit do školy a mají šanci na lepší život. O tom, jaký vliv měla podpora na jejich osud či plány do budoucna se dozvíte ze série videopříběhů, které pro vás připravujeme.

Tyto a další příběhy najdete na webu Adopce na dálku.

Adopce na dálku v České televizi

Česká televize se obrátila na pět největších organizací, které v ČR podporují děti prostřednictvím projektů adopce na dálku. Mezi oslovenými nechyběl zástupce hradecké diecézní Charity, která dlouhodobě pomáhá znevýhodněným indickým dětem.

Vydáváme zpravodaj pro radost

Zpravodaj Adopce na dálku

Jednou za tři měsíce posíláme našim dárcům a příznivcům výběr těch nejzajímavějších zpráv. Ve čtvrtek 14. června jsme rozeslali už čtvrté číslo. Pokud Vám náš zpravodaj nechodí a chtěli byste ho také dostávat, můžete ho začít odebírat.