z projektuZprávy z  projektu Adopce na dálku®,

ale také o dalších doprovodných projektech

Tříkrálová sbírka pomáhá chudým Indům k univerzitnímu vzdělání

Vysoká inteligence a vynikající studijní výsledky často nestačí k tomu, aby se člověk dostal na vysokou školu. Mladí uchazeči potřebují také dobré rodinné zázemí, motivaci a v neposlední řadě i peníze. Pro nadané Indy ze sociálně slabých rodin proto bývá univerzitní vzdělání nesplnitelným snem.

Jak milovat a sdílet svět

Děti, kterým pomáháme, získávají díky vzdělání nejen znalosti, ale i sebedůvěru. Mohou rozvíjet své dovednosti a být hrdými lidmi, kteří se dokážou postarat o svou rodinu.

Příběh Jenifer je zářivým příkladem, jak se podporovaným dětem a jejich okolí mění život. To vše se děje díky solidaritě a štědrosti dárců projektu Adopce na dálku®.

Nový školní autobus už brázdí indické cesty

Vyučování skončilo. Hlouček malých školáků postává v mokré trávě kolem žlutého autobusu. Venku prší a děti se snaží co nejrychleji nastoupit, aby nezmokly. Deštníky nemají, některé z dětí si alespoň natáhly přes hlavu kapuci.

Střelbu vyměnila za skalpel

Díky dárcům projektu Adopce na dálku® pokračuje Alisha v postgraduálním studiu chirurgie. Během studií se úspěšně věnovala sportovní střelbě a získala zlatou medaili v národní soutěži.

Životní příběh indické dívky Shruthi

Díky dárcům projektu Adopce na dálku® mohou děti z indické Karnataky chodit do školy a mají šanci na lepší život. O tom, jaký vliv měla podpora na jejich osud či plány do budoucna se dozvíte ze série videopříběhů, které pro vás připravujeme.

Tyto a další příběhy najdete na webu Adopce na dálku.

Adopce na dálku v České televizi

Česká televize se obrátila na pět největších organizací, které v ČR podporují děti prostřednictvím projektů adopce na dálku. Mezi oslovenými nechyběl zástupce hradecké diecézní Charity, která dlouhodobě pomáhá znevýhodněným indickým dětem.

Vydáváme zpravodaj pro radost

Zpravodaj Adopce na dálku

Jednou za tři měsíce posíláme našim dárcům a příznivcům výběr těch nejzajímavějších zpráv. Ve čtvrtek 14. června jsme rozeslali už čtvrté číslo. Pokud Vám náš zpravodaj nechodí a chtěli byste ho také dostávat, můžete ho začít odebírat.

Indické dívce Marii se splnil sen

Projekt Adopce na dálku® Diecézní charity Hradec Králové dává chudým dětem z indické Karnataky šanci na lepší budoucnost. Naši dárci už pomohli získat vzdělání více než šesti tisícům chlapců a dívek. Dnes jsou z nich učitelky, ošetřovatelky, elektrotechnici nebo účetní. Mnohým se doslova splnil jejich životní sen. Patří k nim i mladá dívka Maria Anthony z oblasti Belgaum, jejíž příběh vám přinášíme…

Dětem v Indii skončily dva měsíce prázdnin!

Mnoho dětí potřebuje finanční pomoc. Tyto školáky můžete podpořit celoročně i jednorázovými dary. Jen 550 Kč stačí na to, aby školák měl zajištěný jeden měsíc výuky.

Více na webu: http://adopce.hk.caritas.cz/realizace-projektu/

Pestrobarevný skauting po indicku

Reportáž nejen o setkání s indickými skautkami

Přečtěte si reportáž z Indie, jejíž zkrácená verze vyšla v časopise Skautský svět. Kromě popisu nečekaného setkání s indickými skautkami v článku najdete řadu barvitých postřehů z loňského putování za dětmi zapojenými do projektu Adopce na dálku.