Vízum

Vyřízení víza do Indie trvá týden a v některých případech i déle.
Aktuální informace najdete na oficiálním webu Indické ambasády v Praze

Poslední aktualizace: 21. 6. 2019

Důležité informace

Formuláře 2019 k vyřízení víza do Indie

Doporučujeme vyplňovat formulář v Internet Exploreru. Při vyplňování v Mozille nejdou údaje uložit a v Chrome nejdou odeslat, pokud zapomenete zavřít modální okno.

Protože není snadné formulář vyplnit hned napoprvé, je dobré si poznamenat systémem vygenerované číslo zvané "Temporary Application ID". To ale funguje jedině tehdy, když formulář opustíte tlačítkem "Temporary Exit".

K vyřízení žádosti o vízum do Indie můžete využít služeb některé agentury – např.: studentagency.cz nebo viza.cz.

Upozornění:

Od dubna 2018 musí žadatelé o vízum podávat žádosti o vízum na ambasádě osobně. Při podání jim budou odebírány otisky prstů a fotografie. Tyto údaje mají platnost 5 let. Pokud jste již absolvovali odebrání biometrických údajů při podání žádosti o vízum do Indie můžete po dobu platnosti odebraných údajů nechat vyřídit víza zprostředkovaně do stejného pasu. V případě jiného pasu je potřeba znovu žádost podat osobně.

Kontakt na velvyslanectví

Velvyslanectví Indické republiky
Milady Horákové 60/93

Další kontakty najdete na webu Ministerstva zahraničních věcí ČR.