domkyPodpora bydlení chudých rodin s dětmi - Belgaum

Diecézní katolická charita Hradec Králové ve spolupráci s biskupstvím v Belgaum se rozhodla podpořit bydlení chudých indických rodin s dětmi a tím také růst jejich životní úrovně.

Projekt byl zahájen v roce 2003. Navazuje a doplňuje program Adopce na dálku®, který je zaměřen na podporu vzdělávání chudých indických dětí.

Chcete nahlédnout, jak takový projekt probíhá? Podívejte se níže na video.

ŽIVOTNÍ PODMÍNKY
Diecéze Belgaum se nachází v severní části indického státu Karnataka. Tato oblast je sociálně a ekonomicky zaostalá. Lidé v odlehlých vesnicích pracují na polích hospodářů, aby si vydělali na živobytí. Životní podmínky a bydlení jsou zde velmi žalostné.

Foto: Archiv DCH HK

REALIZACE PROJEKTU
Rodiny, které žádají o postavení nebo opravu obydlí sepíší žádost. Komise tvořená místním duchovním, nejvyšším představitelem vesnice (starostou) a zástupci z lidu vybere z podaných žádostí ty, které se jeví jako nejpotřebnější. Konečné schválení žádostí podléhá biskupství v Belgaum.

Výstavba domků je provedena tak, aby byly zajištěny důstojné podmínky k životu rodiny. Každý nově postavený dům má obývací místnost, kuchyň a toaletu.

Foto: Archiv DCH HK

STAVEBNÍ PRÁCE
Na stavebních pracích se podílejí přímo obyvatelé těchto objektů. Stavba probíhá pod dozorem diecézních architektů, stavebních techniků a příslušné komise,  která je zodpovědná za řešení případných problémů.

Na finančních nákladech opravy/výstavby domu se podílí obec nebo vybraná rodina, ve výši 25 % nákladů na jeden dům. Zvolená komise zohledňuje finanční možnosti obyvatel a rozhoduje, kdo může pomoci jinak (např. prací nebo poskytnutím stavebního materiálu). Do stavebních nákladů domků spadá nákup pozemku, materiálu (cihly, kámen, písek, cement, dveře, okna, kovový materiál apod.) a jeho doprava.

PROJEKT PODPOŘILI
Diecézní katolická charita Hradec Králové podporuje projekt prostředky získanými z Tříkrálové sbírky a prostřednictvím dárců Adopce na dálku®.

Děkujeme všem, kteří se rozhodli  podpořit projekt „Podpora bydlení chudých rodin s dětmi“. Velice si této pomoci vážíme a věříme, že se nám podaří v budoucnosti pomoci i dalším indickým rodinám.

Pokud chcete a můžete přispět finančním darem, kontaktujte nás na email: adopce@hk.caritas.cz nebo telefonicky: 495 063 177

Můžete také využít tento kontaktní formulář.