naše zprávy

Zobrazit články z rubriky:  Z domovaZ projektuAkce a setkáníTříkrálová sbírka

S humorem na cestách po Indii

Foto: Marcela Hledíková

Již 17 let se pravidelně setkáváme s našimi indickými partnery. Za tu dobu jsme při svých výpravách do Indie vypozorovali mnoho zajímavostí z běžného života, mezi které patří (ne)pravidla silniční dopravy. Proto jsme s trochou nadsázky sepsali zkušenosti, které vypozorovali členové našich výprav do Indie, a shrnuli je do deseti jednoduchých pravidel.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme všem dárcům!

Autorka: MARKÉTA DUBNOVÁ

Do pokladniček Tříkrálové sbírky se letos vybralo 112 260 037 korun. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Originální dárek nejen k Valentýnu

Chcete potěšit své blízké? Přemýšlíte, co by jim udělalo radost?

Věnujte originální dárcovský certifikát ruční výroby v podobě záložky do knihy. Součástí každé záložky je pohyblivé srdíčko, které je unikátní svou hodnotou. Každé srdíčko zdobí výše daru a jméno osoby, na kterou je dle přání vystaven certifikát.

Návštěva 2017

Malé ohlédnutí za nedávnou cestou do Indie

Ve druhé polovině listopadu roku 2017 se vypravili zástupci hradecké diecézní Charity do Indie. Hlavním cílem této cesty bylo setkání s místními partnery a koordinátory projektu Adopce na dálku®. Čeští návštěvníci potkali během necelých dvou týdnů několik tisíc indických školáků a desítky absolventů zmíněného projektu.

Tříkrálová sbírka finišuje, v regionech už sčítají výsledky

Charity už rozpečeťují na úřadech naplněné kasičky. Výsledky sbírky v našich regionech jsou zatím vyšší, než loni. Darované peníze pomohou nemocným a potřebným především tam, kde byly vykoledovány. Část výtěžku poputuje na humanitární pomoc do zahraničí. Průběžné výsledky můžete sledovat zde. Děkujeme všem štědrým dárcům, koledníkům a dobrovolníkům, že nám pomáháte pomáhat! Charity pro své koledníky pořádají za odměnu rozmanité akce. Sledujte také fotosoutěže na facebooku.

Po Novém roce opět vyjdou do ulic tři králové

Začátkem ledna tradičně vyrazí do ulic tříkráloví koledníci s novoročním přáním a také s prosbou o příspěvek na pomoc nemocným a potřebným. V Hradci Králové jim na cestu požehná biskup Jan Vokál v pátek 5. ledna v 8 hod. v katedrále Sv. Ducha. Začněte s námi nový rok dobrým skutkem! Jak už tříkrálové dary pomáhají se dozvíte v našich příbězích nebo zde. Nenechte si ujít také doprovodné akce koledování - jízdu Tří králů na koních, živé betlémy, koncerty a soutěže.

Chcete potěšit své blízké?

Věnujte originální dárcovský certifikát Adopce na dálku®. Uděláte radost nejen svým blízkým, ale i indickým dětem, které se chtějí vzdělávat. Stačí, když si včas objednáte certifikát v libovolné hodnotě od 100 Kč.

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Přes 200 podporovaných žáků letos dokončilo základní školu

Projekt Adopce na dálku® hradecké diecézní Charity umožňuje chudým indickým dětem získat kvalitní vzdělání. Je to běh na dlouhou trať. Důležitým mezníkem je dokončení 10. ročníku základní školy. Dokončené základní vzdělání žákům dává slušné možnosti budoucího uplatnění. Díky projektu Adopce na dálku® dokončilo letos vzdělání celkem 239 žáků. Někteří z nich se přihlásili na dvouletý kurz, který je připraví na studium na vysoké škole. Jiní nyní navštěvují počítačové kurzy nebo si už našli práci.