naše zprávy

Zobrazit články z rubriky:  Z domovaZ projektuAkce a setkáníTříkrálová sbírka

Indická vzdělávací centra se stala mostem mezi školou a domovem

V červnu 2016 bylo společně se školním rokem v Indii opět zahájeno mimoškolní vzdělávání dětí z chudých rodin. Až do konce března 2017 se děti scházely v odpoledních a večerních hodinách ve 20  různých centrech v oblasti Bangalore. Pomoc při úkolech a doučování byla poskytnuta celkem 570 dětem školního věku. Projekt se realizuje díky dárcům Tříkrálové sbírky již od roku 2014.

HLEDÁ SE DÁRCE!

Najdeme společně dárce pro 17letou dívku Dianu L. z Bangalore?

Den Charity nabízí program pro všechny generace

Dny otevřených dveří, výstavy, koncerty, soutěže a další zajímavé akce si pro vás připravily charitní centra v našich regionech k letošnímu Dni Charity. Tuto celorepublikovou kampaň každoročně pořádá Charita Česká republika v září a říjnu u příležitosti svátku sv. Vincence (27. 9.), který je patronem charitních zařízení. Jejím cílem je především „obdarovat“ širokou veřejnost a představit služby Charit.

Táborový den se neobejde bez hymny

Pokud jste nás sledovali během letošních prázdnin, pravděpodobně jste si položili spoustu různých otázek, které se týkají prázdninových táborů v Indii. A možná jednou z nich byla otázka, jestli děti na těchto táborech zpívají nějakou hymnu, jak to běžně bývá u nás.

Společné prohlášení českých humanitárních organizací k Světovému humanitárnímu dni

Světový humanitární den (foto: UN)

Loni bylo ve válkách výbušnými zbraněmi zabito nebo zraněno přes 32 000 lidí. I válka má svoje pravidla a české neziskové organizace vyzývají k jejich dodržování. Světový humanitární den se letos ponese ve znamení hesla #NotATarget.

Táborové hry milují děti z celého světa

V našich předchozích zprávách o prázdninových táborech pro chudé děti v Indii jste mohli nahlédnout prostřednictvím krátkých videoukázek do táborového programu. K této malé ochutnávce z taneční soutěže a pěvecké soutěže neodmyslitelně patří i táborové hry a zábava.

Indické děti si skvěle poradily v pěvecké soutěži

V rámci letošních prázdninových táborů pro děti z projektu Adopce na dálku® se uskutečnilo několik různých soutěží. Díky těmto a dalším podobným aktivitám mají chudé indické děti možnost projevit svůj talent a dovednosti. To jim dodává odvahu a zdravé sebevědomí.

Indická přísloví pro radost i inspiraci

Indické přísloví

Chcete si občas přečíst něco jen tak pro radost? Máte rádi inspirativní myšlenky? Pokud ano, můžete se těšit na každou první středu v měsíci. Začátkem každého měsíce totiž zveřejníme na našem webu v indickém koutku a na facebooku jedno nové indické přísloví.

Ukazovačka Boogie Woogie je hitem letošních táborů

Stejně jako v minulých letech se i letos během dubna a května uskutečnily prázdninové tábory pro děti z projektu Adopce na dálku®. Díky pečlivě připravenému programu děti mají možnost se zapojit do různých zájmových aktivit, které pomáhají rozvíjet jejich dovednosti i osobnost.

První ochutnávka z prázdninových táborů v Indii - taneční soutěž

V rámci projektu Adopce na dálku® se podporované indické děti každoročně účastní prázdninových táborů, které pořádají naši indičtí koordinátoři. Tábory probíhají na více místech v místních jazycích. Aktivně se jich účastní děti i dobrovolníci.