Náš první dopis pro Robina
3. června 2020 Podporujeme Robina

Náš první dopis pro Robina

…aneb nahlédnutí do oken kanceláře Adopce na dálku®

Proč jsme se rozhodli, že Robinovi napíšeme?
Podobně jako všechny děti mají i ty indické obrovskou radost z každého překvapení. Děti v Indii si dopisů od dárců velmi váží. Vzhledem k událostem, které v těchto dnech otřásají indickou společností, je štěstí v dětských očích o to vzácnější.

Co náš dopis obsahuje?
Malý dáreček, fotky a stručné představení. Abychom Robina příliš netrápili zdlouhavou a složitou angličtinou, tak jsme dopis napsali velmi jednoduše. Připojili jsme týmovou fotku společně s fotografiemi z našeho osobního života. Poté, co Robin naši obálku otevře, tak pro něj již nebudeme nikým „cizím“, ale někým konkrétním, koho si dokáže představit. Pro dárek jsme zašli do papírnictví a vybrali jsme veselou visačku na batoh. Robinovi i jeho sestře jsme zaslali praktickou kapsičku na drobnosti a celé rodině jsme přibalili do obálky roušky.

Náš první dopis si můžete prohlédnout po rozkliknutí fotografie:
První dopis pro Robina

Co jsme potřebovali vědět před cestou na poštu?
Museli jsme si dát pozor, aby měl náš dopis doopravdy status „dopisu“. Ve chvíli, kdy bychom překročili určité parametry, tak bychom mohli zásilku odesílat jako „balíček“, což by se nám výrazně prodražilo. Použili jsme tedy obálku, která nepřesáhla rozměry 250 x 353 mm. Hlídali jsme si tloušťku dopisu, která by neměla přesáhnout 2 cm. Posledním parametrem je váha dopisu, u které jsme se vešli do 100 g, takže jsme nemuseli vyplňovat celní prohlášení. Výsledná cena pro nás byla 133 Kč. Vše jsme si předem spočítali na kalkulátoru zásilek: https://www.postaonline.cz/kalkulacka-postovneho.

Indické děti ještě stále nenastoupily do školy kvůli současné situaci související s koronavirem. Nevíme tedy přesně, kdy nám Robin bude moci poslat svůj první dopis, ale víme jistě, že už teď se na něj moc těšíme.

Mgr. Pavlína Nalevanková

koordinátorka projektu Adopce na dálku (momentálně na rodičovské dovolené)
Tel.: 495 063 177 E-mail: _8IvZ.546knvZ9enW7c-Y929WkvDRc29g