Archiv

Dobrý skutek pro děti v Indii
15. listopadu 2022 Z projektu

Dobrý skutek pro děti v Indii

Zapojte se do naší výzvy a darujte dětem pod stromeček vzdělání.

Dalších jedenáct domků pro chudé v Indii
14. listopadu 2022 Z projektu

Dalších jedenáct domků pro chudé v Indii

Celkem 11 rodin v nouzi z indické oblasti Belgaum dostalo od června 2021 do dubna 2022 příspěvek na výstavbu nebo opravu svého příbytku v rámci projektu Domky pro chudé. Tento projekt podporuje Diecézní charita Hradec Králové již od roku 2003 z části Tříkrálové sbírky, která je určena na humanitární a rozvojovou pomoc v zahraničí. Za tuto dobu projekt pomohl již více než 200 rodinám.

Adopce na dálku ve Skutči
8. listopadu 2022 Z domova

Adopce na dálku ve Skutči

V listopadu a prosinci 2022 bude na plotě před Gymnáziem Suverénního řádu maltézských rytířů ve Skutči k vidění putovní výstava příběhů z Indie „Za naše úspěchy vděčíme Vám“. Diecézní charita Hradec Králové tímto způsobem vypráví příběhy úspěšných absolventů projektu Adopce na dálku®.

Festival Setkání národů zve na jedinečnou cestu kolem světa pod jednou střechou
3. listopadu 2022 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Festival Setkání národů zve na jedinečnou cestu kolem světa pod jednou střechou

Přehlídku více než dvaceti cizokrajných kultur, etnické workshopy a ochutnávky, koncert a také výstavy, to vše nabídne 9. ročník tradičního festivalu Setkání národů, který se uskuteční ve čtvrtek 10. 11. 2022 od 9 do 20 hod. v Adalbertinu Hradec Králové (Čs. armády 300, Velký sál). Letos nebude chybět program pro školy ani etnické ochutnávky. Na závěrečném koncertu vystoupí indiánská skupina Chayag z Ekvádoru, Roben Mlauzi ze Zimbabwe a Jungle Team ze ZOO Dvůr Králové i další interpreti původem z Indonésie, Mongolska, Vietnamu, Nepálu, Arménie a Ukrajiny. Příběhy ukrajinských uprchlíků návštěvníkům přiblíží jedna z mnoha doprovodných výstav s názvem „Vstaň a jdi“ od výtvarnice Anny Artemenko z Kyjeva. Záštitu nad akcí převzal primátor Hradce Králové.

Aktivizační programy zlepšily vyhlídky indických studentů
31. října 2022 Z projektu

Aktivizační programy zlepšily vyhlídky indických studentů

Celostátní lockdowny a opakované uzavírání škol kvůli koronavirové pandemii snížily zájem indických žáků a studentů o další vzdělávání. Diecézní charita Hradec Králové proto podpořila v oblasti Bangalore projekt, který pomohl 500 mladým lidem v dalším studiu a zlepšil jejich vyhlídky na budoucí uplatnění. Důraz byl kladen na posílení dovednosti učit se, na osobnostní rozvoj a také na studijní a kariérní poradenství včetně přípravy na pracovní pohovory. Projekt se uskutečnil ve školním roce 2021-2022 a byl podpořen z Tříkrálové sbírky částkou 88 000 korun. Pilotní ročník těchto aktivizačních programů přinesl dobré výsledky, proto budou pokračovat i ve školním roce 2022-2023.