Univerzita

Od akademického roku 2016-2017 podporuje Diecézní charita Hradec Králové nemajetné indické vysokoškoláky v diecézi Belgaum. Mladí Indové se tak mohou stát kvalifikovanými profesionály například v oblasti školství, zdravotnictví, ale i v dalších oborech.

Po dobu trvání projektu Univerzita bylo již podpořeno 46 vysokoškolských studentů.

Stručná historie projektu

• Dárci Tříkrálové sbírky 2019 podpořili vysokoškolské studenty částkou 825 777 Kč
    a dárci projektu Adopce na dálku® přispěli celkovou částkou 75 500 Kč.
  • Dárci Tříkrálové sbírky 2018 podpořili vysokoškolské studenty částkou 706 854 Kč.
  • Dárci Tříkrálové sbírky 2017 podpořili vysokoškolské studenty částkou 267 624 Kč.
  • Dárci Tříkrálové sbírky 2016 podpořili vysokoškolské studenty částkou 120 072 Kč.
Priyanka Lobo

Priyanka chce být zdravotnicí

„Naučila jsem se, jak se starat o nemocné lidi a jak je povzbuzovat, aby měli pozitivní přístup,“ říká studentka druhého ročníku Priyanka Lobo. „Dokážu také nyní poradit své rodině, jak pečovat o své zdraví. Řadě nemocí se totiž dá předcházet udržováním čistoty a osobní hygienou.“ Po dokončení studia by chtěla pracovat jako zdravotnice v armádě a současně jako lektorka na univerzitě. Ráda by se také angažovala v některé z neziskových organizací, které pomáhají nemocným lidem.

Jessica  Sequeira

Studentka farmacie Jessica dělá i osvětu na venkově

Ke svému cíli být inspektorkou v oblasti zdravotnictví a dohlížet na bezpečí pacientů vytrvale směřuje studentka farmacie Jessica Sequeira. Nedávno nastoupila již do čtvrtého ročníku. Také její obor má praktické uplatnění v každodenním životě: „Mohu své rodině a známým poradit, když potřebují užívat nějaké léky, případně je upozornit na jejich vedlejší účinky a kontraindikace.“ Jessica též pořádá pro různá komunitní centra a lidi na venkově školení zaměřená na léčbu nemocí.

Anthony C. Francis

Anthony by se rád uplatnil v oblasti IT

Úplně jiný obor si vybral Anthony Christy Francis, který třetím rokem studuje počítačové aplikace. „Na univerzitě jsem se naučil lépe programovat a pracovat s technologiemi, jejichž znalost vyžadují firmy podnikající v oblasti IT,“ popisuje Anthony přínos svého studia. Po promoci by se chtěl stát softwarovým vývojářem. Když všechno půjde dobře, rád by v budoucnu založil svoji vlastní IT firmu. Věří, že tato profese umožní jeho rodině vést důstojný život.

PROJEKT PODPOŘILI

Diecézní katolická charita Hradec Králové podporuje projekt prostředky získanými z Tříkrálové sbírky a prostřednictvím dárců Adopce na dálku®.

Děkujeme všem, kteří se rozhodli  podpořit projekt „Univerzita“. Velice si této pomoci vážíme a věříme, že se nám podaří v budoucnosti pomoci i dalším studentům.