Setkání s partnery z Indie

Zástupci Diecézní katolické charity Hradec Králové navštěvují pravidelně jednotlivá centra projektu Adopce na dálku® v Indii. Provádí kontrolu dokumentace a zjišťují, jaké jsou možnosti další případné pomoci. Navštěvují náhodně vybrané rodiny a jednají s řediteli škol, sociálními pracovníky či se zástupci vesnických komunit.

Dárci se mohou setkat s našimi indickými partnery jednou za 2–3 roky při jejich návštěvách České republiky. Během těchto návštěv mají příležitost indické partnery poznat osobně a dovědět se více o podmínkách, ve kterých žijí podporované děti a jejich rodiny.

Malé ohlédnutí za nedávnou cestou do Indie
15. prosince 2017 Setkání s partnery z Indie

Malé ohlédnutí za nedávnou cestou do Indie

Ve druhé polovině listopadu roku 2017 se vypravili zástupci hradecké diecézní Charity do Indie. Hlavním cílem této cesty bylo setkání s místními partnery a koordinátory projektu Adopce na dálku®. Čeští návštěvníci potkali během necelých dvou týdnů několik tisíc indických školáků a desítky absolventů zmíněného projektu.

15 let projektu ADOPCE NA DÁLKU® Hradec Králové
18. září 2015 Setkání s partnery z Indie

15 let projektu ADOPCE NA DÁLKU® Hradec Králové

V neděli 27. září 2015 oslavíme jako každoročně Den charity. Při této příležitosti bychom chtěli zavzpomínat na oslavy 15. výročí Adopce na dálku®, kdy přijeli do Hradce Králové indičtí partneři projektu arcibiskup Most Rev. Dr. Bernard Moras z Bangalore a biskup Most Rev. Dr. Peter Machado s Rev. Fr. Alwynem Sudhirem z Belgaum.

Charitní pouť v Neratově
18. srpna 2014 Setkání s partnery z Indie

Charitní pouť v Neratově

Rok 2014 byl jubilejním rokem vzniku královéhradecké diecéze. A u této příležitosti 350. výročí diecéze Hradec Králové se na různých místech diecéze konalo celkem 9 poutí.

20. výročí Diecézní katolické charity Hradec Králové
6. června 2012 Setkání s partnery z Indie

20. výročí Diecézní katolické charity Hradec Králové

Diecézní katolická charita Hradec Králové a mnohé její Charity v roce 2012 oslavily 20. výročí vzniku. Mezi významné projekty diecézní charity patří  i projekt na podporu vzdělávání dětí v Indii - Adopce na dálku®. Oslav se také účastnili indičtní partneři.

Výprava do Indie u příležitosti posvěcení nového kostela sv. Josefa
5. května 2012 Setkání s partnery z Indie

Výprava do Indie u příležitosti posvěcení nového kostela sv. Josefa

Hlavním cílem výpravy pana biskupa Jana Vokála a zástupců Diecézní katolické charity Hradec Králové do vzdálené Indie bylo posvěcení nového kostela sv. Josefa.