Z domova

Spolu to zvládnem!
26. března 2020 Z domova

Spolu to zvládnem!

Vážení dárci a příznivci projektu Adopce na dálku! Doufáme, že zatím zvládáte aktuální nelehkou situaci. Myslíme především na ty z Vás, kteří jste nejzranitelnější. Rádi bychom zprostředkovali pomoc osamělým seniorům, vážně nemocným a lidem se zdravotním postižením či sníženou imunitou.

Charita a studenti spouští dobrovolnický projekt Spolu to zvládnem!
20. března 2020 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Charita a studenti spouští dobrovolnický projekt Spolu to zvládnem!

Dobrovolnickou pomoc osamělým seniorům a nemocným nabízí projekt Spolu to zvládnem!, který ve čtvrtek 19. března 2020 spustila hradecká Diecézní charita a Biskupské gymnázium Hradec Králové v reakci na mimořádnou situaci s epidemií nového koronaviru. Aktuálně hledáme dobrovolníky z Hradce Králové a blízkého okolí, ochotné pomáhat těm, kteří to teď nejvíc potřebují.

Charita zůstává dál nablízku nemocným a potřebným i s omezeními
18. března 2020 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Charita zůstává dál nablízku nemocným a potřebným i s omezeními

Charity v našich regionech se snaží zůstat nablízku nemocným a potřebným i za mimořádné situace v souvislosti s epidemií koronaviru. Dbáme o zvýšenou ochranu našich pracovníků a klientů. Aktuální nedostatek ochranných pomůcek mnohé Charity řeší i vlastní výrobou roušek nebo s pomocí dobrovolníků. Na základě rozhodnutí vlády jsme zatím nuceni pozastavit nebo omezit provoz některých zařízení. Osamělým seniorům a lidem s postižením nabízíme mimořádnou pomoc a poskytujeme poradenství.

Charita dělá vše pro to, aby zůstala nablízku potřebným
12. března 2020 Charita Česká republika

Charita dělá vše pro to, aby zůstala nablízku potřebným

Situace ve světě i u nás se v souvislosti s rizikem šíření koronaviru, který způsobuje onemocnění COVID-19, každý den mění.

Autentické příběhy indických dětí v hradecké Filharmonii
14. října 2019 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Autentické příběhy indických dětí v hradecké Filharmonii

Ve čtvrtek 17. října 2019 v 18:30 hod. se v hradecké Filharmonii uskuteční slavnostní vernisáž výstavy s výmluvným názvem „Za naše úspěchy vděčíme Vám“, s hudebním doprovodem filharmoniků. Putovní expozice návštěvníkům zprostředkuje autentické životní osudy úspěšných absolventů projektu Adopce na dálku®, který hradecká Diecézní charita realizuje v chudých oblastech Indie již 19 let. Po vernisáži pokračuje festival Hudební fórum Hradec Králové svým druhým koncertem „Dlátem a štětcem“ od 20 hod.