Z domova

Omezení provozu kanceláře Adopce na dálku
13. října 2020 Z domova

Omezení provozu kanceláře Adopce na dálku

Vážení přátelé, kancelář projektu Adopce na dálku bude mít do odvolání mírně omezený provoz.

Nekašlejme na druhé! Výzva nevládních organizací občanům ČR ke koronaviru
15. října 2020 Charita Česká republika

Nekašlejme na druhé! Výzva nevládních organizací občanům ČR ke koronaviru

Charita Česká republika se připojuje k výzvě nevládních organizací adresované v souvislosti s druhou vlnou koronavirové epidemie všem lidem v této zemi. Jen pokud budeme vnímaví ke všem, kteří si v našem okolí nevědí rady nebo potřebují něčí pomoc, zamyslíme se nad tím, čím můžeme ostatním prospět, a hlavně jen pokud budeme sami dodržovat základní preventivní opatření, můžeme nynější krizovou situaci zvládnout.

Podzimní kampaň Den Charity nabídne program pro všechny generace
15. září 2020 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Podzimní kampaň Den Charity nabídne program pro všechny generace

Je tu podzim a s ním i tradiční celostátní kampaň DEN CHARITY! Rozmanité akce pro malé i velké připravily také Charity v našich regionech – pěší a cyklistickou pouť, benefiční běh, dny otevřených dveří, bylinkobraní, koncert, výstavy i další zajímavý program. Kampaň pořádá Charita Česká republika u příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly (27. 9.), patrona charitních zařízení. Všechny akce se uskuteční v souladu s aktuálními opatřeními v souvislosti s pandemií Covid-19.

Výstavy příběhů z Indie čeká velké stěhování
27. srpna 2020 Z domova

Výstavy příběhů z Indie čeká velké stěhování

Diecézní charita Hradec Králové již několik let vypráví příběhy úspěšných absolventů projektu Adopce na dálku® prostřednictvím putovních výstav. Minimálně do konce letních prázdnin je zájemci najdou v Domově sv. Josefa v Žirči, v chrudimském kostele Nanebevzetí Panny Marie a v kostele sv. Bartoloměje v Heřmanově Městci. Začátkem září se všechny přesunou na nová stanoviště.

Výstavy fotografií a příběhů z Indie už zase putují českými městy
5. června 2020 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Výstavy fotografií a příběhů z Indie už zase putují českými městy

Jsme rádi, že vás zase můžeme pozvat do našich regionů na putovní výstavy fotografií a příběhů z Indie, které pořádá naše středisko Adopce na dálku. V letních měsících budou k vidění například v Náchodě, v Pardubicích, v Chrudimi, Heřmanově Městci nebo v Žirči u Dvora Králové nad Labem. V Chrudimi Vás zveme také na besedu o životě indických dětí. Přijďte se podívat!