Z domova

Postní almužnu posíláme dětem z Adopce na dálku
20. května 2021 Oblastní charita Kutná Hora

Postní almužnu posíláme dětem z Adopce na dálku

Děkujeme farníkům za 13 150 Kč, které Celestine, Ann Mary a Milagreen podpoří v dalším studiu.

Očkovací vakcína je nyní dostupná i pro Charitu
22. dubna 2021 Charita Česká republika

Očkovací vakcína je nyní dostupná i pro Charitu

K očkování proti covidu-19 se už mohou jako prioritní registrovat pracovníci v terénních sociálních a zdravotních službách, kam spadají i tisíce zaměstnanců Charit. „Jsou to především zdravotní sestry, případně celé týmy paliativní péče,“ popisuje koordinátorka zdravotních aktivit Charity Česká republika Ludmila Kučerová. Zájem je podle ní různý. „Někde se registrovali všichni, kdo mohli, jinde takový zájem nebyl,“ připojuje s tím, že jde o rozhodnutí každého člověka a Charita k očkování nikoho nenutí. Převažují ale podle ní ti, kdo se nechat očkovat chtějí.

Začíná Týden pro neziskový sektor 2021
19. dubna 2021 Charita Česká republika

Začíná Týden pro neziskový sektor 2021

Tradiční „veletrh neziskových organizací“ NGO Market se kvůli pandemii, stejně jako tomu bylo minulý rok, přesunul do virtuálního prostředí. Letošní NGO Market 2021 – Týden pro neziskový sektor bude probíhat od pondělí 19. dubna do pátku 23. dubna.

Požehnané Velikonoce 2021
1. dubna 2021 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Požehnané Velikonoce 2021

POŽEHNANÉ VELIKONOČNÍ SVÁTKY 2021 - přejeme Vám i Vašim rodinám hlavně pevné zdraví, lásku, radost a Boží požehnání. Děkujeme Vám také za veškerou přízeň a podporu.

Sbírka na pomoc dětem: Charita představuje velikonočního Daránka!
1. dubna 2021 Charita Česká republika

Sbírka na pomoc dětem: Charita představuje velikonočního Daránka!

Říkají mu Daránek. Jméno dostal podle darů, kterými pomáhá dětem. Je symbolem bezpečí domova, potřebné péče i rovných příležitostí na startu do života. Připojte se k velikonoční vlně dobrých skutků a podpořte jeho poslání, aby to ti nejmenší měli co nejlehčí. Charita Česká republika spouští výzvu pomoci s názvem Daránek dětem. Její výtěžek pomůže těm nejpotřebnějším: dětem, kterým v Česku hrozí sociální vyloučení.