Z domova

Omezení provozu kanceláře Adopce na dálku
13. října 2020 Z domova

Omezení provozu kanceláře Adopce na dálku

Vážení přátelé, kancelář projektu Adopce na dálku bude mít do odvolání mírně omezený provoz.

Charity už sčítají výsledky z tříkrálových kasiček, online koleda běží dál. Děkujeme za každý dar!
27. ledna 2021 Diecézní katolická charita Hradec Králové

V těchto dnech už Charity na úřadech rozpečeťují statické tříkrálové pokladničky, do kterých mohli lidé přispívat do neděle 24. ledna. Děkujeme všem dárcům za podporu Tříkrálové sbírky, že i v této nelehké době myslíte na nemocné a potřebné, kterým Charity pomáhají. Do online kasičky na tříkrálovém webu je možné darovat až do 30. dubna.

Tříkrálová sbírka nekončí, do kasiček je možné přispívat až do 24. ledna. Děkujeme!
15. ledna 2021 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Jen v našich regionech Charity zapečetily přes tři tisíce pokladniček, do kterých mohou lidé ještě celý příští týden darovat na pomoc nemocným a potřebným ve svých regionech. Kasičky jsou umístěné v charitních centrech a také na dalších veřejně přístupných místech jako jsou úřady, kostely, obchody, lékárny, různé provozovny a instituce. Mapu těchto míst a kontakty najdou dárci na našich stránkách www.hk.caritas.cz. Online koledníci na tříkrálovém webu www.trikralovasbirka.cz budou rozdávat radost a pomáhat dokonce až do Velikonoc.

Igráček pomáhá
8. ledna 2021 Tříkrálová sbírka

Igráček pomáhá

Firma EFKO vytvořila figurky jedinečných Igráčků a věnovala je do charitativní aukce, jejíž celý výtěžek bude poukázán na účet Tříkrálové sbírky.

Tři králové přijdou a popřejí lidem online
29. prosince 2020 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Tři králové přijdou a popřejí lidem online

Pandemie zasáhne i do průběhu tradiční dobročinné Tříkrálové sbírky, a tak po dobu trvání 5. stupně PES kolednické skupinky do ulic nevyjdou, protože zdraví koledníků a dárců je pro Charitu na prvním místě. O koledu ale lidé nepřijdou. Tři králové dorazí mimořádně online a popřejí lidem štěstí, zdraví a dlouhá léta na www.trikralovasbirka.cz od 1. až do 24. ledna 2021. Cíl a motto sbírky zůstávají stejné – hlavní je pomoc nemocným a potřebným lidem v nouzi. V případě návratu do 4. stupně PES je většina Charit připravena na koledování s rouškami.