Z projektu

Charita vyhlásila sbírku na pomoc strádajícím rodinám v Indii
6. května 2021 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Charita vyhlásila sbírku na pomoc strádajícím rodinám v Indii

Celý svět se znepokojením sleduje, jak se Indie vypořádává s následky pandemie covid-19. Tamní nemocnice se potýkají s nedostatkem kyslíku, lůžek a personálu, mnozí lidé umírají doma bez jakékoliv léčby. Diecézní charita Hradec Králové proto vyhlašuje veřejnou sbírku na pomoc strádajícím rodinám v Indii, pro které indičtí partneři charitního projektu Adopce na dálku již operativně zřídili potřebná léčebná centra.

Zpráva o činnosti Adopce na dálku za rok 2020
26. dubna 2021 Roční zprávy o činnosti

Zpráva o činnosti Adopce na dálku za rok 2020

Už 20 let pomáháme dětem z nejchudších indických rodin, aby se mohly vzdělávat ve svém kulturním prostředí. Na pomoc čeká stále mnoho dětí, proto nepřestáváme hledat nové dárce.

Školní docházka v Indii čelí opět restrikcím
14. dubna 2021 Z projektu

Školní docházka v Indii čelí opět restrikcím

V indickém státě Karnátaka, kde Diecézní charita Hradec Králové uskutečňuje projekt Adopce na dálku®, byly začátkem letošního roku otevřeny základní, střední i vysoké školy. Naneštěstí se situace v Indii v posledních dvou týdnech natolik zhoršila, že žáci a studenti nyní čelí novým restrikcím.

Adopce na dálku 2021
26. února 2021 Oblastní charita Ústí nad Orlicí

Adopce na dálku 2021

Ve farnosti Letohrad se vybralo úžasných 95.280,- Kč. Ze sbírky je 78.000,- Kč použito na zaplacení dalšího roku studia dvanácti dětem, které letohradská farnost ve spolupráci s Oblastní charitou podporuje. Zbývajících 17.280,- Kč bude určeno jako jednorázový příspěvek pro děti z projektu, které jsou momentálně bez dárce. Děkujeme.

Přes 2100 indických rodin obdrželo pomoc
23. února 2021 Ukončené projekty

Přes 2100 indických rodin obdrželo pomoc

Když v uplynulém roce zasáhl nový typ koronaviru zemi našich indických partnerů, připravil mnoho indických rodin o obživu. Díky rychlé reakci a štědrosti dárců se podařilo pomoci více než 2100 rodinám v nouzi. Zapojilo se jich na čtyři stovky a přispěli celkovou částkou 1 121 195 Kč. Podařilo se tak splnit misi a pomoci skutečně potřebným.