Z projektu

Co je nového v charitě doma i v zahraničí se dočtete v říjnovém zpravodaji
30. září 2020 Diecézní katolická charita Hradec Králové

Co je nového v charitě doma i v zahraničí se dočtete v říjnovém zpravodaji

Jak pomáhá projekt Adopce na dálku v Indii nebo Sbírka pro Česko na Jičínsku a spoustu dalších charitních novinek se dozvíte v našem říjnovém zpravodaji. V tomto čísle Charitních listů jsou také uveřejněny výsledky letošní diecézní sbírky na charitu. Děkujeme všem dárcům za pomoc a podporu!

Letošní rozesílání dopisů dárcům proběhne jinak
10. srpna 2020 Pandemie v Indii

Letošní rozesílání dopisů dárcům proběhne jinak

Rozesílání letních dopisů od indických dětí, na které se už jistě těšíte, bude letos komplikovanější než v předchozích letech. Indická pošta sice přijímá příchozí zásilky ze zahraničí, zůstává však omezeno odesílání zásilek mimo Indii.

Poděkování za pohotovou pomoc hladovějícím v Indii
30. června 2020 Pandemie v Indii

Poděkování za pohotovou pomoc hladovějícím v Indii

Karanténa v Indii hluboce zasáhla mnohé rodiny. Obrátili jsme se proto na dárce i veřejnost s prosbou o pomoc indickým rodinám a dětem zapojeným do projektu Adopce na dálku.  Za pouhých deset dní přispěli dárci částkou přesahující 700 tisíc korun a my jsme tak mohli ve velmi krátké době poskytnout pomoc mnoha hladovějícím rodinám v indických oblastech Belgaum a Bangalore. Arcibiskup Peter Machado z Bangalore a biskup Derek Fernandes z Belgaum děkují všem, kteří jste se zapojili do veřejné sbírky na pomoc Indii.

Vijay byl jedním z podporovaných dětí, kterým se splnil sen!
29. června 2020 Příběhy

Vijay byl jedním z podporovaných dětí, kterým se splnil sen!

“Nikdy nezapomenu.”

Poděkování indickému příteli
24. června 2020 Z projektu

Poděkování indickému příteli

Ve středu 24. června byl jmenován novým ředitelem ASHA Charitable Trust při arcidiecézi Bangalore P. Martin Anil Kumar. Po pěti letech tak vystřídal P. Patricka, který byl nejen projektovým partnerem, ale stal se i naším přítelem.