Podpora vzdělávání někdy nestačí
10. dubna 2023 Z projektu

Podpora vzdělávání někdy nestačí

Děkujeme, že pomáháte vážně nemocným indickým dětem. Rudolf byl před osmi lety v podobné situaci jako dnes Nikitha. Onemocněl leukémií a jeho život visel na vlásku. I díky štědrým dárcům byla jeho léčba úspěšná. Doufáme, že i Nikitha se brzy uzdraví.

Na jedné škole ve městě Belgaum se s námi dal do řeči urostlý chlapec. Děkoval nám za pomoc a snažil se nám cosi vysvětlit. Až po chvíli nám došlo, že je to Rudolf, který s přispěním našich dárců podstoupil v 6 letech náročnou léčbu leukémie. Nedávno 14letý chlapec svůj boj se zákeřnou nemocí vyhrál. Díky tomu se může dále vzdělávat a snít o tom, že se stane inženýrem.

Rudolfův příběh ukazuje, že samotná podpora vzdělávání někdy nestačí. Nemohou-li děti chodit do školy z vážných zdravotních důvodů, podporuje Diecézní charita Hradec Králové už od roku 2013 jejich léčbu prostřednictvím projektu Podpora zdraví. Kvalitní zdravotní péče v Indii totiž obvykle není bezplatná a chudé rodiny si ji nemohou dovolit.

Na tomto místě bychom rádi poděkovali všem dárcům za příspěvky určené na léčbu sedmileté Nikithy, která také nedávno onemocněla leukémií a nyní bojuje o život. Doposud se nám podařilo získat finanční dary, které pokryjí její léčebné výlohy až do letošního srpna. Léčba Nikithy je dlouhodobější povahy a měsíční náklady činí v přepočtu 4 tisíce korun. I nadále Vám budeme nesmírně vděční za jakýkoliv příspěvek na léčbu vážně nemocných dětí, mezi které patří i Nikitha. Dary můžete posílat na sbírkové konto 1387434288/2700 s variabilním symbolem 54000.

Podpora zdraví - Nikitha

Více o doprovodném projektu