Vzdělávací centra připravují děti na budoucnost
21. září 2020 Z projektu

Vzdělávací centra připravují děti na budoucnost

Vzdělání je klíčem k úspěchu v naší budoucnosti a přináší mnoho příležitostí v našem životě. Vzdělání má pro lidi mnoho výhod. Například rozvíjí naše myšlení. Pomáhá žákům plánovat práci nebo se věnovat budoucímu povolání. Vzdělání pomáhá dětem myslet a chovat se způsobem, který přispívá k jejich úspěchu. Zlepšuje nejen jejich osobní spokojenost, ale také spokojenost jejich rodiny a komunity. Kromě toho rozvíjí osobnost člověka a připravuje děti na jedinečné životní zkušenosti.

Vzdělávací centra pro chudé děti z oblasti Bangalore opět zahájila činnost v červnu 2019. Na doučování docházelo celkem 645 dětí ve 20 centrech. Většina z nich se nachází ve velmi odlehlých oblastech, kde děti chodí do státních škol. Podpora vzdělávání dětí je v těchto vesnicích mizivá. Jejich rodiče pocházejí z rolnického prostředí a nemají dost znalostí, aby mohli dětem pomáhat ve vzdělávání. V centrech se dětem věnují vzdělaní učitelé.

Součástí projektu byl sportovní den spojený s osvětou zaměřenou na zdravý životní styl. Nešlo jen o fyzické cvičení. Děti musely využít své kreativní myšlení, uvažovat logicky, být pozorné a rozhodné. Celý den byl pro děti velkou životní zkušeností. Šlo o to, aby si uvědomily, že vzdělání by mělo být nedílnou součástí našeho každodenního života.

Děti jsou budoucím bohatstvím každého národa. Zdraví hraje důležitou roli v životě každého člověka. Pokud dítě není zdravé, nemůže studovat ani se aktivně účastnit různých aktivit, které se ve škole konají. Děti i rodiče proto dostali několik rad pro dobré zdraví. Děti byly upozorněny, aby se vyhýbaly nezdravým potravinám, které poškozují jejich zdraví. Zamýšlely se také, proč je důležité, aby udržovaly své tělo v čistotě pomocí koupání, stříhání nehtů a osobní hygieny.

2019 vzdělávací centra

Úspěchy vybraných účastníků

Prajwal Rithesh

Školící centrum mu poskytlo klidné prostředí pro studium a zlepšení v dovednostech, jako je umění, tanec a sport. Hodně se zlepšil ve studiu i v mimoškolních aktivitách. Ve vzdělávacím centru pomáhá s učením i ostatním dětem. Jeho matka je vděčná za příležitost, kterou její syn dostal, a za radost, kterou jejím dětem dává tento projekt.

Binu S.

Vzdělávací centrum se pro něj stalo požehnáním. Zlepšil se ve studiu i v dalších oblastech. Dobře se učí, je velmi učenlivý a kreativní ve vytváření a vymýšlení nových věcí, pomáhá ostatním dětem při studiu. Doučování mu dodalo odvahu a sílu být výjimečným dítětem ve své škole.

Trisha

Je bystrá a ve třídě je velmi aktivní. Vzdělávací centrum ji povzbudilo k lepším výsledkům ve studiu. Zlepšila se i v dalších dovednostech, jako je umění, tanec, vystupování před ostatními dětmi a schopnost se rozhodovat. Dokáže získávat dobré známky a také pomáhat slabším dětem ve třídě. Zlepšila se také v angličtině. Je vděčná za pomoc, kterou jí poskytuje Diecézní charita Hradec Králové prostřednictvím organizace ASHA Charitable Trust.