Pandemie v Indii

Situaci v Indii bedlivě sledujeme a budeme Vás o ní průběžně informovat prostřednictvím sdílených zpráv z médií a od našich indických partnerů.

Informace o pomoci v Indii najdete na našem webu v sekci Jak se zapojit.

Média o pandemii v Indii
19. října 2020 Pandemie v Indii

Média o pandemii v Indii

Sledujte s námi události o vývoji pandemie v Indii.

Letošní rozesílání dopisů dárcům proběhne jinak
10. srpna 2020 Pandemie v Indii

Letošní rozesílání dopisů dárcům proběhne jinak

Rozesílání letních dopisů od indických dětí, na které se už jistě těšíte, bude letos komplikovanější než v předchozích letech. Indická pošta sice přijímá příchozí zásilky ze zahraničí, zůstává však omezeno odesílání zásilek mimo Indii.

Čeští dárci nenechali indické rodiny na holičkách
17. července 2020 Pandemie v Indii

Čeští dárci nenechali indické rodiny na holičkách

Krizová opatření vyvolaná pandemií nového koronaviru připravila miliony indických rodin o obživu. Diecézní charitu Hradec Králové proto požádali o pomoc dlouholetí indičtí partneři. Jejich výzvu vyslyšeli dárci zapojení do projektu Adopce na dálku, kteří za pouhých deset dní přispěli částkou přesahující 700 tisíc korun. Později se zapojila i širší veřejnost. Díky tomu se v polovině července mimořádná finanční podpora odeslaná do Indie vyšplhala až na 1 121 195 Kč.

Poděkování za pohotovou pomoc hladovějícím v Indii
30. června 2020 Pandemie v Indii

Poděkování za pohotovou pomoc hladovějícím v Indii

Karanténa v Indii hluboce zasáhla mnohé rodiny. Obrátili jsme se proto na dárce i veřejnost s prosbou o pomoc indickým rodinám a dětem zapojeným do projektu Adopce na dálku.  Za pouhých deset dní přispěli dárci částkou přesahující 700 tisíc korun a my jsme tak mohli ve velmi krátké době poskytnout pomoc mnoha hladovějícím rodinám v indických oblastech Belgaum a Bangalore. Arcibiskup Peter Machado z Bangalore a biskup Derek Fernandes z Belgaum děkují všem, kteří jste se zapojili do veřejné sbírky na pomoc Indii.

Média o pandemii v Indii (jaro 2020)
20. června 2020 Pandemie v Indii

Média o pandemii v Indii (jaro 2020)

Sledujte s námi události o vývoji pandemie v Indii.